Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk klar med ny plan: Vil give dig lynhurtigt internet på flyrejsen

Starlinks enorme netværk af satelitter kan betyde, at du i fremtiden kan få betydeligt hurtigere internet, når du flyver, lyder det fra selskabets stifter Elon Musk

Det skal være betydeligt hurtigere at surfe på internettet, når du sidder ombord på et fly.

Det mener Tesla og Space X-stifteren Elon Musk, der er klar til at tilbyde flyselskaberne en løsning, som byder på lavere svartider og forbindelser på op til 500 mbit.

”Ja, vi er i dialog med flyselskaber om at installere Starlink. Giv dem endelig besked, hvis du vil have adgang til Starlink på dit fly," skrev Elon Musk for nylig på Twitter.

Starlink er et satellitnetværk, der består af 1700 satellitter, som fra deres bane i kredsløb om kloden, sender et internet signal mod jorden.

40 gange højere hastighed

Holder Elon Musks løfter om hastigheden stik vil det ifølge det norske medie Digi.no betyde, at Starlink kan give 40 gange hurtigere internet på flyrejser.

Det norske flyselskab Flyr oplyser i den forbindelse til Digi.no, at det ikke har været dialog med SpaceX, eller Starlink, men at det dog ser interessante muligheder i denne type løsninger.

”Der er flere forskellige alternativer, som vi vurderer. Starlink er særligt interessante i forbindelse med langdistanceflyvninger over Atlanten,” siger selskabets kommunikationsdirektør Anita Svanes til Digi.no

Udover flyselskaber, så henvender Starlink-netværket henvender sig især til borgere, der bor i tyndt befolkede områder, hvor der dårlig er fiberdækning.

Investering på 10 milliarder dollar

Starlink, som drives af SpaceX, oplyste i august, at selskabet allerede har solgt over 100.000 startpakker med satellitmodtagerne, og selskabet har desuden modtaget ordre på mere end en halv million yderligere

Målet er at udsende op mod 12.000 internetsatellitter i kredsløb op jorden, og ifølge Reuters vil omkostningerne ved etableringen af det enorme netværk løbe op i cirka 10 milliarder dollar.

Det er også muligt at bestille Starlinks internetpakker i Danmark, og det fremgår af Starlinks hjemmeside at prisen lyder på 4.359 kroner inklusiv hardware og forsendelse.