Artikel top billede

(Foto: KMD)

Tidligere KMD-topchef Eva Berneke får hård kritik for Putin-propaganda

Eva Berneke, der er topchef for franske Eutelsat, beskyldes igen for at holde hånden under russisk propaganda.

Den tidligere topchef i KMD, Eva Berneke, er løbet ind i en omgang seriøs modvind i det franske, hvor hun har en topstilling hos satellitselskabet Eutelsat.

Nu har journalistorganisationen Reportere Uden Grænsen (RSF) bedt franske ARCOM, der er landets tv- og radiomyndigheder, om at beordre Eutelsal, der er leverandør af satellit-tv i landet, til at stoppe med at sende fra tre populære russiske propaganda-kanaler, skriver Berlingske.

"Frankrig kan ikke tolerere en situation, hvor operatører under fransk lovgivning bidrager til Kremls krigspropaganda i strid med deres juridiske forpligtelser. Frankrigs radio-/tv-myndigheder har muligheden for at standse denne situation, og vi opfordrer til, at der bliver handlet uden ophold," siger Christophe Deloire, generalsekretær i RSF.

Satellitselskabet har hovedsæde i Frankring, og den franske stat er ligeledes hovedauktionær med 22,65 procent af aktierne.

Selskabet har 37 satellitter, der svæver over Europa, Mellemøsten, Afrika og Indien. Herigennem sendes 7.000 tv-kanaler og 1.100 radiokanaler til omkring en milliard seere.

RSF har sendt myndighederne en rapport på 266 sider, som beskriver indvirkningen af, at Eutelsat fortsætter med at bringe de russiske propaganda-kanaler.

Blandt Eutelsats kunder findes blandt andet to russiske tv-udbydere NTV-Plus og Tricolor, der distribuerer tv til i alt 12 millioner husstande i Rusland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere