Artikel top billede

Fejl i Linux-koden kan give permanente skader på din pc-skærm

Koden i ny Linux-kerne 5.19.12 kan ødelægge din computer-skærm.

Koden i den nye Linux-kerne kan ødelægge din computer-skærm, og du bør straks gribe ind, hvis du har downloadet den.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra Intel-udvikleren og Linux-manden Ville Surjälä i en længere diskussions-tråd i Linux-forummet lore.kernel.org.

For Linux-folkene er det ikke usædvanligt, at udvigelsen af en ny kernel giver lidt bøvl med drivere og lignende, men normalt løses problemerne hurtigt.

Sådan er det imidlertid ikke denne gang med Linux 5.19.12.

Ville Surjälä skriver i tråden, at der er problemer med en komponent, som styrer den såkaldte panel power sequencing til skærmen på computeren.

“Det kan skade LCD-panelet. Jeg anbefaler omgående tilbagerulning og installering af ny og stabil release,” skriver han.

Komponenten kan få skærmbilledet til at flimre i høj hastighed.

I flere tilfælde rapporteres der om, at flimreriet ikke forsvinder efter reboot eller selv om der skiftes til BIOS eller GRUB.

Der er angiveligt især risiko for computere, der kører med Intel GPU.

I hvert fald råder Ville Surjälä til, at man under alle omstændigheder undlader at installere og køre Linux 5.19.12 på computere, der er udstyret med GPU’er fra Intel.

Linux-miljøet har allerede udsendt 5.19.13.

Ifølge Arstechnica er det tidligere sket, at Linux-distrubitioner kan skade hardware.

Det var blandt ande tilfældet med Mandrake 9.2-releasen i 2003, som kunne ødelægge visse CD-ROM-drev, skriver mediet.

Arstechnica anbefaler, at man enten opgraderer eller nedgraderer fra Linux 5.19.12.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere