Artikel top billede

Bog: Godnat og sov godt (eller dø!)

En af nattesøvnens toneangivende globale forkæmpere står bag relevant og underholdende bog, der har høstet ros fra blandt andet Bill Gates.

I årevis var det god cheftone at arbejde hårdere og endnu flere timer end alle andre – og helt OK at forvente, at medarbejderne stod til klar til at løse opgaver døgnet rundt.

Skulle nogen alligevel formaste sig til at mumle noget om, at det faktisk var meget sundt med syv-otte timer på langs hver nat, var det omtrent det samme som selv at sige op.

De seneste år er der heldigvis kommet fokus på, hvordan manglende søvn og hvile gør os usunde, ukoncentrerede, ineffektive og faktisk en smule dumme.

Sover man alt for lidt, øger det endda risikoen for udviklingen af alvorlige, kroniske sygdomme og tidlig død.

Søvn er altså ikke bare for sjov, og en af dens mest – nåja – utrættelige forkæmpere er den karismatiske hjerneforsker og psykolog Matthew Walker.

Han har optrådt i et utal af sammenhænge, og i bogen ”Derfor sover vi – Banebrydende ny viden om søvn og drømmes betydning” (eng. ”Why We Sleep) går han i dybden med et af de mest grundlæggende menneskelige behov.

Samtidig er der rigtig meget, vi ikke ved om søvn. Men i bogen gennemgår Walker det, vi trods alt har vished for eller formoder er nogenlunde sandt.

Herunder hvorfor en god nattesøvn er en af de bedste måder at forebygge alt fra fedme og depression til diabetes, Alzheimers og rod i hormonerne. Ligesom det heller ikke er det værste, man kan gøre for sin hukommelse, sin koncentrationsevne eller endda sit sexliv.

”Derfor sover vi” har høstet ros i vide kredse – blandt andet fra Bill Gates – og rummer også en masse gode råd om, hvordan man får en god nattesøvn.

For øvrigt står Walker også bag en af alle tiders mest sete Ted Talks, nemlig Sleep is your superpower – som man kan se her – samt en hel stribe andre videoer om søvn, som også ligger på ted.com.

Titel: Derfor sover vi – Banebrydende ny viden om søvn og drømmes betydning (eng. ”Why We Sleep)

Forfatter: Matthew Walker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere