Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Særlig dansk test tirsdag: Skal gøre hacking af computere og apps umulig

Tirsdag skal Danmarks Tekniske Universitet og Niels Bohr Institut gennemføre en helt særlig test, der skal vise, hvordan kvantekryptering kan finde reel anvendelse og gøre hacking af digital kommunikation umulig.

Forskere fra Danmarks Tekniske Universitet og Niels Bohr-instituttet skal tirsdag gennemføre en helt særlig test.

De skal nemlig afprøve en helt ny form for kryptering, der gør digital kommunikation umulig at hacke.

Det skriver Niels Bohr Institut (NBI) i en pressemeddelelse.

Den nye kryptering, der kaldes kvantekryptering, kan på sigt betyde, at det bliver umuligt at hacke computere, apps og kreditkort.

Digital kommunikation beskyttes i dag af kryptering, men problemet er, at denne kryptering kan brydes af en kvantecomputer.

Peter Lodahl, der er professor i kvanteoptik på Niels Bohr Institutet, forklarer, at en kvantecomputer kan løse opgaver, klassiske computere ikke kan, og at de ikke skal ses som computere på steroider.

Kvantecomputere skal snarere ses, som computere, der er fundamentalt anderledes og regner på en fundamentalt anden måde.

Og hvor kvantecomputere kan hacke almindelig kryptering af digital information, så kommer den nye teknologi – kvantekrypteringen – på banen.

Kvantekrypterings-teknologien, som forsøget med videoforbindelsen tirsdag handler om, er en helt ny og anderledes metode at sikre digital kommunikation fuldkomment.

"Det er ikke noget, vi antager, at der ikke kan brydes. Det er noget vi kan bevise ikke kan brydes," siger Peter Lodahl.

Tirsdagens test er det første skridt i retning af at vise, at teknologien kan finde reel anvendelse og skal testes på en videoforbindelse mellem DTU i Lyngby og NBI i København. En videoforbindelse der vel at mærke ikke kan hackes.

"Det er den ultimative måde at sikre digital information på og derved sende beskeder, der ikke kan hackes," siger Peter Lodahl.

"I første omgang vil det nok mest være til specialiseret anvendelse, fordi det stadig er en dyr teknologi. Så det vil være i tilfælde, hvor der er brug for ultimativ sikkerhed," lyder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere