Artikel top billede

Frankrig forbyder Office 365 og Google Workspace i skolerne

Frankrig har forbudt Office 365 og Google Workspace i de franske skoler. Det skyldes, at landet ikke tillader, at personlig information lagres på amerikanske servere.

Den franske regering har besluttet, at gratisversionerne af Microsoft Office 365 og Google Workspace skal forbydes i landets skoler.

Det sker blandt andet, fordi de to platforme lagrer personlige data på amerikanske servere og dermed ikke lever op til kravene til persondata.

Det beretter The Register.

Det franske ministerium for national uddannelse henviser til, at platformene er i strid med både GDPR og med Schrems II.

Den tyske delstat Essen besluttede allerede i 2019 noget lignende, så den franske beslutning er ikke den første af sin slags.

Samtidig har man i Danmark haft hele Chromebook-sagen, der har skabt problemer i flere af landets skoler.

Det franske ministerium for national uddannelse har på sin hjemmeside oplistet en række forslag til software og tjenester, der kan benyttens uden at komme i karambolage med hverken fransk eller europæisk lovgivning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere