Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

SDC skruer op for prisen: Bliver dyrere for kunder at trække sig

Sparekassernes data-selskab, SDC, skruer op for den pris, som det vil koster kunderne at trække sig og skifte til en af konkurrenterne.

Sparekassernes Data Central, SDC, skruer op for den pris, som bankens kunder skal betale for at skifte data-central.

SDC er ejet af sine kunder. Det samme er de to konkurrenter, Bankdata og BEC.

Til FinansWatch peger SDC’s bestyrelsesformand, Klaus Skjødt, på, at den såkaldte udtrædelsesgodtgørelse hæves for at matche det niveau, som netop Bankdata og BEC opererer med.

“Vi har hidtil haft mere lempelige udtrædelsesomkostninger end de to andre datacentraler. Det vil vi ikke blive ved med, så derfor hæver vi dem nu. Det er en harmonisering til markedsstandarden,” siger han.

Ifølge direktøren bør priserne være ens, da netop størrelsen på udtrædelsesgodtgørelsen ifølge ham ikke bør kunne afgøre, hvor en bank eller en sparekasse placerer sine it-løsninger.

Han vil ikke fortælle den eksakte pris.

Men det er ifølge FinanWatch tidligere kommet frem, at det i 2020 kostede omkring 78 måneders omsætning for en kunde at forlade Bankdata og BEC, mens SDC dengang tog 48 måneders omsætning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere