Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Trendsætteren er stadig med

Apples MacBook Air startede trenden, og med et prisfald er den stadig attraktiv.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Apple lavede computere så tynde som Ultrabooks lang tid før, begrebet blev opfundet, og MacBook Air, der først så dagens lys i 2008, blev en katalysator for hele markedet af bærbare computere. Siden introduktionen har MacBook Air ikke forandret sig meget, og det er faktisk i orden. Der er sket småændringer, og her tester vi den seneste udgave.

Chassiset er blevet unibody og langt mere stift og vridningsstabilt end i de første varianter, men resten er blot almindelige opgraderinger af skærm, opløsning og ikke mindst indmad og teknologi generelt. Kigger du ind i en MacBook Air minder den om en Windows-Ultrabook, da den har omtrent samme bestykning. Du skal dog købe den med præcis den ram-mængde, du skal bruge. Ram-chipsene er nemlig loddet fast og ikke lige til at skifte senere.

Med en tykkelse på blot 0,3 cm det tyndeste sted og en vægt på 1,35 kg er Apples Air stadig blandt de tyndeste og letteste på markedet.

Et punkt er dog væsentlig ændret, og det er prisen. Fra at være uhæmmet kostbar er MacBook Air nu nede i et pris-leje, hvor den kan konkurrere med Windows-varianterne. Når man tager det flotte design og den høje byggekvalitet med i betragtning er MacBook Air en meget attraktiv maskine.

Den støjer sjældent og har vist sig at være særdeles robust og langtidsholdbar. Vil du køre Windows på MacBook Air, kan det installeres, men så skal du købe et Windows-styresystem ved siden af. Vi har ikke kørt en PCMark-hastighedstest på MacBook Air i Windows, da det ikke er en helt fair sammenligning. Men når vi arbejder på de samme programmer som på Windows-maskinerne i testen, er MacBook Air i praktisk brug kvik.

Den er desuden meget hurtig på nettet, og tastatur og touchpad er ultrapræcist og giver en følelse af høj kvalitet.

Maskinen tager ingen priser i denne test, fordi den trods sine mange styrker stadig er forholdsvis dyr, og fordi Mac OS-styresystemet uanset sine ydelses- og betjeningsmæssige fordele, ikke giver adgang til så bred en vifte af software, som Windows gør. Og ja, du kan køre MacBook Air med Windows, men så skal du lægge prisen for dette styresystem oveni.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Datatid TechLife mener:
Trendsætteren kan stadig være med helt fremme.

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]