Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mere end 225.000 Apple-konti hacket

It-kriminelle har fået fingrene i mere end 225.000 Apple-konti, der bliver udnyttet til at handle ind på ofrenes regning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Apples iPhone er blevet ramt af det værste hackerangreb nogensinde. Hundredetusindevis af iPhone-ejere risikerer at miste private sikkerhedsnøgler og vigtige informationer til netbank.

KeyRaider, malwaren der har fundet vej til Apples enheder, stjæler brugernavne og passwords til Apple-konti. Derved kan den dele og stjæle indkøbsinformation fra App Store samt deaktiverer lokale og eksterne låsefunktionaliteter på iPhones og iPads. Det oplyser sikkerhedsselskabet Palo Alto Networks.

KeyRaider finder vej til Apples iPhones, når brugeren henter apps via en uofficiel app-butik kaldet Cydia. Dette er kun muligt, hvis iPhonen er jailbreaket, hvilket vil sige at softwarelåsen er brudt af brugeren selv.

Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-virksomhederne www.mysecuritycenter.com og www.anytech365.com fortæller, at der ikke er nogen fare for iPhones, der ikke er blevet jailbreaket.

Usædvanlig App Store historik

Ifølge Palo Alto Networks har de første ofre fortalt om en usædvanlig historik i deres App Store. Andre har berettet om låste iPhones, der ikke kan låses op, før der bliver betalt en løsesum.

"Husk altid løbende at kontrollere aktiviteten i din App Store og samtidig sikre dig, at der ikke bliver trukket småbeløb fra din konto, da et af hackernes mål er at hente betalings-apps på ofrenes regning", forklarer Janus R. Nielsen.

Et andet trick som it-kriminelle ofte benytter sig af er Ransomeware-svindel. Her bliver telefonen holdt som gidsel, hvor de it-kriminelle kræver en løsesum for at låse den op, som du aldrig skal betale.

Indtil videre er det personer fra 18 forskellige lande, der er blevet ramt af hackerangrebet, hvor det primært er de asiatiske lande, der er berørt. Men også brugere fra Tyskland, Italien og Spanien er blevet ramt.

Ifølge sikkerhedseksperten er der endnu ikke grund til bekymring for hackerangreb i Danmark. Han fastslår dog, at det er vigtigt, at være kritisk overfor apps, man ikke kender til og samtidig at have tiltro til udvikleren.

På den måde kan man undgå at downloade apps udviklet af it-kriminelle og senere opdage, at de har handlet stort ind i din App Store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere