Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Skræddersy din Windows 10 Startmenu

Frygt ikke, Windows 10 er beregnet til at gøre dit computerliv mere strømlinet end nogensinde før. I denne guide ser vi på Start-menuen og undersøger, hvad der er ændret med lanceringen af Windows 10. Lad os komme i gang.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du endnu ikke har prøvet Windows 10, spekulerer du måske på, hvilke spændende ændringer du har til gode, og om de bliver nemme at finde ud af. Lad os garanterere dig, at du kommer op at køre med dit nye operativsystem på ingen tid. Naturligvis er der ting, der er anderledes. Men det er ikke spor skidt.

Vi begynder med at tilføje programmer til den nye Startmenu. Hvis du er fortrolig med, hvordan det foregik i Windows 7, vil du se, at det er nøjagtig samme rutine. Find den applikation, du vil tilføje, højreklik på den, og vælg ‘Fastgør til start’.

2 På flisen

Nu har du fastgjort applikationens ikon til Startmenuen som en flise. Du kan skræddersy din Startmenu ved at skifte størrelse og flytte
fliserne rundt. Hvis du højreklikker på en af dem, får du en rullemenu. Her kan du slå Live Tiles fra eller til, skifte størrelse og andet.

3 Skift størrelse på fastgjorte applikationer

Nu vil vi gøre en flise mindre. Apps, der er downloadet fra Windows Store, giver flere muligheder, når det gælder størrelse, mens andre programmer kun kan gå fra medium til lille (og omvendt). Nu kan du trække fliser ind i den rækkefølge, der passer dig bedst.

4 Gruppe og flise

Du kan også arrangere fliser i grupper. Grupperne kan man omdøbe, for eksempel til kategorier. Det gør man ved at føre markøren lige over hver søjlegruppe og venstreklikke en gang. Nu kan du skrive et navn på gruppen [Billede A].

 

5 Alle APPS

I Windows 10’s Startmenu er der en lille ændring i den måde, hvorpå man får adgang til programmer (der svarer til Windows 7) – Fanen Alle apps nederst i Startmenuen udløser en liste over alt, hvad der er installeret på din computer. Det gør livet lettere.

6 Skift menuens størrelse

Hvis du synes, at Startmenuen stadig er lidt for stor, kan du ændre størrelsen. Ligesom med et vindue flytter du musen til kanten af Startmenuen og venstreklikker. Du kan nu holde og trække og dermed ændre Startmenuens størrelse, som du vil.

7 Klassisk Windows 8-tilstand

Hvis du virkelig ikke vil forlade Windows 8 og savner Flise-menuen, er du dækket ind af Microsoft. Klik blot på den diagonale pil øverst til højre i Startmenuen. Fra nu af udvider den Startmenuen over skærmen.

8 Slå TABLET-tilstand til

Hvis du har en 2 i 1-tablet, er det mere desktop-agtige interface måske ikke noget for dig. Hvis du vil skifte tilbage til en stil, der minder mere om Windows 8, skal du klikke ‘Indstillinger’ i Startmenuen og gå til ‘System’ og vælge ‘Tablet-tilstand’ [Billede B].

 

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title="Fakta"]

Hent Windows 10 gratis

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]