Af Peter Hyldahl, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Dette Philips-tv er sidste års topmodel, og det kom med i testen, fordi Philips ikke er klar med de nyeste modeller. Og det er ret heldigt, for det løber med guldet og virker på ingen måde forældet. Samlet set er det testens bedste tv.
Tager vi det vigtigste først, så er billedkvaliteten bredt set den ypperste i testen. Panasonic er lidt bedre til film, hvor Philips skal justeres en del i forhold til tv’ets præindstillinger. Billedet har ikke helt det filmiske look, som Panasonic-modellen leverer, men står dog fremragende og meget behageligt. Hvis du ser direkte tv, for eksempel nyheder, er der en stor ro og naturlighed i bil-ledet trods høj detalje-
ring overalt.
Detaljerne er integreret i billedet og ikke penslet ud, som især Samsung-tv’et kan have tendens til. Ved sport har billedet intet slør eller efterslæb, men bare en skarphed og naturlighed, som er fremragende. Vi forstår godt, at dette tv har været en topmodel. Her er tale om et billede i high end-klassen!
Fremragende 4K-billede
Ser du film fra en Blu-ray-afspiller eller streamer ægte 4K-indhold, står billedet meget skarpt og imponerende på 55"-skærmen (testens største). Men det mest imponerende er faktisk, når du ser tv med 720p- eller 1080i-input. Her skal billedprocessoren på overarbejde, og det håndterer Philips-tv’et til UG. Du kan godt se, at billedet er mere grynet, når tv’et viser ikke-HD-materiale. Men billedbearbejdningen udføres nænsomt, og derfor fungerer Philips fremragende i det teknologisk blandede tv-miljø, vi har nu.
Som vi næsten er forvænt med, så sætter Philips barren for, hvor let et tv kan sættes op første gang. Du bliver i høj grad hjulpet og får informationer om, hvad der sker på alle trin. Det er en fornøjelse - også for en rutineret tester, der ellers har styr på det med opsætning.
Den daglige betjening er også ret god, omend den kan være omstændelig. Nogle funktioner er lidt gemt, og der skal trykkes mange gange for at nå dem. Samtidig er fjernbetjeningen overfyldt med knapper, hvilket ikke ligefrem fremme forståelsen. Som et plaster på såret er der tastatur på bagsiden af fjernbetjeningen. God detalje, som er rar, når du skal skrive adgangskode til Netflix eller lignende.
Philips-tv’et har testens bedste lyd. Stemmer har tynge og fylde, og selv filmlyd leveres med punch og power. Årsagen er, at højttalerne bagpå er noget større end de fleste, og så medfølger der en lille trådløse subwoofer, du kan stille under sofaen. Det betyder, at lyden er så god, at du reelt kan undvære en lydbar eller et surroundsystem, medmindre du vil have ægte surround.