DK får fjerdeplads til EM i cybersikkerhed:"Danmark har vist vi stadig kan gnubbe skuldre med de allerstørste"

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MSI R9 380 Gaming 4G

Noget gammelt og noget nyt.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har knurret lidt over AMD på grund af tilbøjeligheden til at relancere den aktuelle generation af gpu'er. Det føles lidt, som om firmaet træder vande, indtil enten TSMC eller Global Foundaries får styr på 16 nm og leverer en produktionsproces for fremtiden. Det betyder, at R9 380 er endnu en gammeldags gpu, selvom den faktisk er den næstmest moderne efter Fiji-chipsene.

Den Antigua-gpu, der sidder i R9 380, er strengt taget en Tonga-chip fra den forrige generation. Det betyder, at det har den nyeste GCN-arkitektur og kører den samme 256-bit-hukommelsesbus som R9 285. Dets farvekompression øger hukommelsesydelsen.

Den helt store fordel ved dette kort er – og ja, vi ved godt, at vi bliver ved med at pukke på det – den solide hukommelsesbuffer. Med 4 GB på denne relativt billige gpu får man et udmærket 1080p-gamingkort, der kan håndtere de mest grafisk udfordrende spil af i dag og i morgen.

GTX 960 lider under sin framebuffer på 2 GB, men med den dobbelte kapacitet er R9 380 et langt bedre gamingkort, som endda også kan levere en spilbar ydelse ved 1440p. Men man skal vare sig for de 2 GB-versioner af R9 380, som flyder rundt på markedet. Dem skal man afgjort undgå.