Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data
Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.
Lyden får du via et godt gammeldags minijackkabel med en fjernbetjening påsat, så du har mulighed for at styre lydstyrke samt tænde og slukke for lys og mikrofon.
Lyseffekter bliver du dog ikke snydt for (det kræver, at du kobler USB-kablet i computeren), og der er desuden vibrationseffekter. De følger lyden således, at du ikke bare kan høre, hvor fjenden kommer fra, men også mærke det. Effekten er dog ret svag, så der skal være smæk på lyden, for at man rigtig får noget ud af den.
Ligesom P1 er headsettet designet med et særligt kølesystem, der gør, at det selv under hede gamingdueller holder en nogenlunde behagelig temperatur om ørerne. Det er et passivt system, baseret på køleplader af aluminium, men det er faktisk ganske velfungerende, og giver helt efter hensigten en lidt bedre temperatur end de fleste andre headsets.
Dog bevirker systemet også, at der slipper mere lyd ind fra omgivelserne, så støjisoleringen er ikke helt så god som i Hebe M1. Der er heller ikke samme massive bund som i førnævnte headset, til gengæld står de enkelte elementer i lydbilledet klarere, så det er lidt nemmere at orientere sig.
Surroundlyd er der dog ikke, kun almindelig stereo, og heller ingen muligheder for at finjustere lysbilledet. Lyden i mikrofonen er fin, ikke mindst fordi den større arm betyder, at den kan komme tæt på munden.
E1 er et fint gamingheadset, men mister lidt glansen sat op imod de to andre, som giver mere smæk for skillingen.