Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Volkswagens populære elbiler fås nu billigere

Volkswagen ID.3 og ID.4 er kommet i nye versioner, som gør det endnu mere overkommeligt at springe på elbilsbølgen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Volkswagen introducerer et nyt og revideret ID.-modelprogram, der gør omstillingen til e-mobilitet endnu mere tilgængelig og attraktiv.

Hidtil har Volkswagens ID.-modelprogram bestået af såkaldte præ-konfigurerede modelvarianter, men dette afløses nu af et modelprogram, hvor sikkerheds- og komfortudstyr samt infotainmentsystemet i modellerne er identisk på tværs af batteristørrelserne. Til hver enkelt model tilbydes nu i stedet en stribe udstyrspakker, der giver kunden flere muligheder for efter behov og budget at sammensætte udstyret i en ID.3 eller ID.4.

Billigere bundmodel

Med det nye ID.3-modelprogram introduceres en ny indstigningsmodel blot kaldet ID.3. Den kommer med 150 hk elmotor og 45 kWh-batteri til en pris på 249.995 kr. Denne model har en rækkevidde på op til 347 km WLTP og kan lade med op til 7,2 kW på AC og 50 kW på DC. For 4.995 kr. kan ID.3 opgraderes til 110 kW ladeeffekt på DC.

ID.3 kommer med udstyr som trådløs App-Connect, Climatronic-klimaanlæg, Lane Assist, Multikollisionsbremse og Predictive-fartpilot. I en tidsbegrænset periode vil en Multimedia-pakke med Discover Pro-navigationssystem og induktiv opladning af mobiltelefon være standard på alle modeller.

Volkswagen ID.3. Volkswagen ID.3.

Ønskes mere rækkevidde, kan ID.3 Pro med 58 kWh-batteri, 145 hk og en rækkevidde på op til 422 km WLTP fås til priser fra 289.995 kr. Med introduktionen af det nye modelprogram er ladeeffekten på en ID.3 Pro med 58 kWh-batteri løftet fra 100 kW til 120 kW, så batteriet kan oplades fra 5 % til 80 % SOC på 35 minutter.

Topmodellen ID.3 Pro S kommer med en 204 hk elmotor og et 77 kWh-batteri til en pris på 319.995 kr.

Med en rækkevidde på op til 552 km WLTP sætter ID.3 Pro S ny standard for elektrisk rækkevidde i dette prissegment. ID.3 Pro S kan lade med op til 11 kW på AC og op til 125 kW på DC, og med hurtiglader er det muligt at ”tanke” 100 km’s rækkevidde på blot 7 minutter.

Kunderne kan vælge mellem en række Assistent-, Design-, Komfort- og Multimedia-pakker til ID.3. Et eksempel er en Design-pakke til 14.495 kr., der indeholder IQ.Light Matrix LED-forlygter, LED-baglygter med dynamisk blinklys, Dynamic Light-assistent, tonede ruder bag og Ambiente-belysning med LED-striben mellem forlygterne.

Ønskes Head-up Display med Augmented Reality-funktion, fås det i en Multimedia-pakke Plus til 8.495 kr. En Assistent-pakke Plus til 17.495 kr. omfatter Emergency Assist, Blind Spot-sensor, nøglefri adgang og start/stop, bakkamera og det avancerede Travel Assist, der gør ID.3 delvist selvkørende.

Fra forsigtig familiebil til firehjulstrukket 299 hk GTX

ID.4 blev introduceret i marts måned og er kommet godt fra start i Danmark, hvor det er den mest solgte elbil i 2021. Ligesom med ID.3 omfatter det nye modelprogram på ID.4 en ny indstigningsmodel med 148 hk-motor og 52 kWh-batteri til en pris på 294.995 kr. Den har en rækkevidde på op til 345 km og kan lade med 7,2 kW AC og 50 kW DC, men for en merpris på 4.995 kr. kan ladeeffekten opgraderes til 110 kW.

Samme batteristørrelse tilbydes i en ID.4 Pure til 324.995 kr., hvor elmotoren yder 170 hk, og ladeeffekten er på 7,2 kW AC og 110 kW DC. ID.4 Pro kommer med det store 77 kWh-batteri i kombination med en 204 hk-elmotor til en pris på 374.995 kr. ID.4 Pro har en rækkevidde på op til 517 km WLTP og har en ladeeffekt på op til 11 kW AC og 125 kW DC.

Til ID.4 tilbydes – ligesom på ID.3 – en række udstyrspakker, og i en tidsbegrænset periode er alle varianter standardudstyret med en Multimedia-pakke, der omfatter Navigation Discover Pro med 10” touchskærm og induktiv opladning af mobiltelefon. En Multimedia-pakke Plus med 12” touchskærm og Head-up Display med Augmented Reality-funktion, der giver køreoplevelsen en ekstra dimension, koster 9.995 kr. Kørekomfort og sikkerhed når et nyt niveau med en Assistent-pakke Plus til 17.495 kr., der omfatter 360 graders Area-VieW-kamera, elbetjent bagklap med Easy open/close-funktion, nøglefri adgang og start/stop, Travel Assist og Blind Spot-sensor. En Sportspakke Plus til 9.995 kr. med progressivt styretøj og undervogn med adaptiv affjedring leverer et suverænt kompromis mellem køredynamik og kørekomfort.

Volkswagen ID.4. Volkswagen ID.4.

Topmodellen ID.4 GTX introduceres i juni måned til priser fra 409.995 kr. Den er udstyret med et 77 kWh-batteri, der giver en rækkevidde på op til 479 km, og den kan lade med maksimaleffekt på 11 kW AC og 125 kW DC. ID.4 GTX er udstyret med to elmotorer – en på forakslen og en på bagakslen – der giver en samlet systemeffekt på 299 hk. Den høje effekt og træk på alle fire hjul betyder, at ID.4 GTX kan runde 100 km/t. på blot 6,2 sek. og trække en påhængsvogn med en maksimal vægt på 1.400 kg.

Udstyrsniveauet er omfattende i GTX, der kommer med 20” Ystad-alufælge, IQ.Light LED-matrix-forlygter forbundet med en LED-lysstribe, LED-baglygter med 3D-effekt, Multifunktionslæderrat med varme og Ambiente-interiørlys i 30 farver.

8 års garanti på batteriet

Inkluderet i prisen på alle ID.3- og ID.4-varianter er et 5 år/100.000 km service- og reparationsabonnement, så kunden ikke behøver at bekymre sig om udgifter til serviceeftersyn i perioden. Det store batteri er elbilens dyreste komponent, og når en ID.4 købes hos Volkswagen, er batteriet dækket af en garanti på 8 år eller 160.000 km, hvor det sikres, at batteriet har minimum 70 % energiindhold.

Ønskes også overskuelighed i forhold til udgifterne til strøm, kan man i forbindelse ved køb af en ID.3 eller ID.4 hos en autoriseret Volkswagen-forhandler tilkøbe en Clever-installation af en ladeboks for kun 2.500 kr. (normalpris: 7.500 kr.), og et Clever Unlimited-abonnement til 749 kr./md. giver adgang til ubegrænset opladning både ude og hjemme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere