Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy Book Pro 360: Den nye konge af de konvertible

Den byder ikke blot på flot touchstyret flipskærm og et væld af smarte funktioner, Samsung Galaxy Book Pro 360 har også imponerede ydelse for en bærbar i så let design.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har lige anmeldt den nye ultralette Samsung Galaxy Book Pro (læs testen her). Meget af det der kan siges om denne kan også siges Samsung Galaxy Book Pro 360. Den byder på samme flotte skærmbillede, lyd, tastatur, touchpad og en del af de samme forbindelser - dog  ikke HDMI og fuldstørrelse USB. Dertil kommer det væld af fine software-funktioner, som Samsung har tilført maskinerne for at skabe bro til brugerens mobiltelefon og Samsungs univers af tjenester.

Således er der allerede mange point hjemme.

Galaxy Book Pro 360 er en anelse tykkere og halvandet hundrede gram tungere end Galaxy Book Pro til gengæld kommer Galaxy Book Pro 360 med en flipbar touchskærm, så du kan bruge computeren som en tablet, et tv og alt derimellem. Der medfølger også en S Pen, så du kan tegne og skrive direkte på skærmen. Dog er det ikke af den aktive type som fulgte med sidste års Galaxy Book-modeller og funktionaliteten er derfor ikke helt så stor.

Flipskærm og Pen er dog ikke det eneste forskel af betydning mellem de to modeller.

Overraskende kræfter

Under motorhjelmen gemmer sig lidt af en overraskelse. Som Galaxy Book Pro fås Galaxy Book Pro 360 med enten Core i5 eller Core i7-processor. Vi testede Galaxy Book Pro 360 med Core i5. Således skulle man tro at den leverede svagere ydelse, men det modsatte var faktisk tilfældet.

På grafik var de stort set jævnbyrdige, om end Galaxy Book Pro 360 var et lille nøk foran Galaxy Book Pro. På processor-ydelsen var der derimod markant forskel. Galaxy Book Pro 360 scorede betydeligt højere i vores benchmark. Vi dyrkede dybere i specifikationerne og kunne konstatere at processoren i Galaxy Book Pro 360 er clocket dobbelt så højt som i Galaxy Book Pro. På trods af at den hører til en lavere serie, er der således mere power i den.

Benchmark på Galaxy Book Pro:

Benchmark på Galaxy Book Pro 360:

 

Det er ikke for at gå alt for meget op i den slags tekniske detaljer. Begge maskiner er stærke og vil kunne klare stort set enhver type opgaver du udsætter dem for. Det væsentlige er at prisen på en Galaxy Book Pro 360 med Core i5 er betydeligt lavere end en Galaxy Book Pro med Core i7 - og det op trods af det du får bedre ydelse i Galaxy Book Pro 360. Der kan være gode grunde til at prioritere den lidt lettere vægt i Galaxy Book Pro, men det ændrer ikke på at Galaxy Book Pro 360 i vores øjne giver mere for pengene. Det vil faktisk være svært at finde et bedre køb til denne pris. Galaxy Book Pro 360 er blandt de absolut bedste computere du kan få for under ti tusind kroner.

For den testede model (13,3", : Pris: 9.499 kroner



 






































































































 Specifikationer for Galaxy Book Pro 360
Galaxy Book Pro 360​ 13”
Dimensioner[1] 302.5 x 202.0 x 11.5 mm
Vægt​[2] Wi-Fi: 1.04kg

5G: 1.10kg

OS[3] Windows 10 Home/Pro
Display​ 13.3” Super AMOLED, FHD ​(1920 x 1080)​
Processor​ 11th Gen Intel® Core™ processor (i7/i5)​
Grafik[4] Intel® Iris® Xe graphics (i7, i5)
Forbindelse[5] 5G[6],

Wi-Fi 6E-klar[7], Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2x2

Bluetooth v5.1

Farve[8] Mystic Navy, Mystic Silver
Hukommelse[9] 8GB, 16GB (LPDDR4x)
Lagring[10] Op til 512GB (NVMe SSD)
Kamera/mikrofon 720p HD / Dual Array Mic
Lyd Lyd af AKG, Dolby Atmos®
Tastatur[11] Pro Keyboard
S Pen[12] I æsken
Batteri​[13] 63Wh (Typisk)
Oplader 65W USB Type-C hurtigopladning
Sikkerhed Fingeraftryk på tændknappen
Porte[14] Thunderbolt™ 4 (1), USB Type-C (2), 3.5pi hovedtelefon/mikrofon, MicroSD, nano SIM[15]