Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Behold ikke det gamle it-system for at spare – det er for dyrt

Mange virksomheder har gamle it-systemer kørende, men de belaster it-afdelingen og forhindrer dem i deres primære opgaver.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når virksomheder holder fast i deres gamle it-systemer, så lægger de en stor byrde på deres it-afdeling, der må bruge den sparsomme tid på at holde forældede systemer kørende. Det koster på moralen og er ikke gavnligt for den daglige it-drift.

Det fremgår af en ny rapport fra softwarefirmaet Stepsize, der hævder, at den gennemsnitlige it-medarbejder bruger omkring seks timer om ugen på at udrede tekniske problemer som følge af forældede systemer.

Samtidig viser rapporten, at it-teknikerne bruger omkring en tredjedel af deres tid på at vedligeholde gamle it-systemer, og halvdelen af den tid går på at få teknogien til at spille sammen med den nyere teknologi.

Næsten 60 procent af dem, der svarede på undersøgelsen, fortæller, at det sidste forhindrer dem i at innovere, og for lige over halvdelen, 52 procent, har det en negativ påvirkning af it-afdelingens arbejdsmoral.

Dårlige brugeroplevelser

Det er dog ikke kun it-afdelingen der rammes af, hvad rapporten kalder for teknisk gæld. Når it-afdelingen bruger sin tid på at slukke tekniske ildebrænde, så har de ikke tid til at forbedre brugeroplevelserne for resten af medarbejderne.

Endnu værre er det, at nye funktioner i it-systemerne ikke kan implementeres på grund af den tekniske gæld de gamle it-systemer introducerer.

Stepsize mener, ifølge rapporten, at disse problemer kan løses ved at introducere processer til håndtering af denne type teknisk ”gæld”, noget som over halvdelen af respondenterne i undersøgelsen ikke har. Men 66 procent fortæller, at det ville hjælpe dem, hvis sådanne processer blev indført.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere