Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Bowers & Wilkins PI7: Meget store øretelefoner – meget stor lyd

Så kom Bowers & Wilkins med på det lyntog, der hedder ægte trådløse hovedtelefoner. PI7 er kraftigt dimensioneret, men så får du også himmelsk lyd.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du siger Bowers & Wilkins og højttalere, så nikker connaisseurs straks anerkendende. Den britiske lydspecialist har med modellen PI7 kastet sig ud i ægte trådløse hovedtelefoner – et marked, der nærmest eksploderer. Er det også et håndværk, B&W mestrer?

Der bliver i hvert fald ikke sparet på krudtet. Lyden leveres af et dobbelt enhedssystem i hvert øre: en 9,2 mm fuldtoneenhed og en enhed til de høje frekvenser – hver med sin forstærker.

Desuden er der understøttelse af aptX Adaptive Bluetooth-tilslutning af kompatibelt udstyr, og forbindelsen mellem de to ørestykker er 24-bit/48 kHz. B&W har også gjort det nemmere end nogen sinde at få adgang til højkvalitetslyd. Du kan slutte den medfølgende æske til en USB-C- eller analog lydkilde (jackstik) og bruge æsken som en trådløs adapter, der streamer lyd til øretelefonen. Kobl for eksempel æsken til en computer, vælg den som audio-output, og pludselig kan du lytte til en streamingtjeneste som Qobuz i aptX fra en Mac, som ikke understøtter teknologien.

Er de for store?

Ørestykkerne er ret store, og de stikker temmelig meget ud af ørerne. Er det for voldsomt? Det ser efter vores mening ikke så fikst ud, men er helt almindeligt for ægte trådløse øretelefoner. PI7 har her den fordel, at designet er ganske nydeligt, og så kan man bestemt leve med det.

Den største udfordring for os var, at P17 godt nok sad perfekt i testerens øre, men da vi overlod sættet til en kvinde med små ører, så gik det galt. Det inderste fremspring var ganske enkelt for stort, så øreformen gjorde, at det ikke var muligt at få hovedtelefonen til at sidde korrekt.

Æsken giver ekstra batteri-tid og kan fungere som streaming-enhed.

Fænomenal lyd

Men hvis man ellers kan få P17 til at sidde ordentligt, vil man opleve en fænomenal lyd. Bassen er stor og mærkbar, dog aldrig for overvældende og altid præcist kontrolleret. Den er dyb med tilpas mange nuancer til at skabe en realistisk gengivelse af instrumentlyd.

Mellemtonen har energi og varme, som er godt for gengivelsen af popmusik. Samtidig leveres alle de detaljer, som skal til for at udskille enkeltinstrumenter i kompleks musik. De højeste frekvenser står tydeligt adskilt fra resten af lydbilledet og uden hårdhed. Alle elementer får plads, som var de hver især de meste vigtige i hele oplevelsen.

Støjreduktionen er også god, men så heller ikke mere. På en trafikeret vej gør den ikke den store forskel.

Beskeden batteritid

Der er touchknapper på ydersiden af ørestykkerne, og de fungerer stort set fint. Der er dog ingen mulighed for at aktivere den transparente støjreduktion, hvor du kan høre noget af lyden udefra gennem musikken. Der skal du have fat i hovedtelefonens tilhørende app.

B&W angiver batteritiden til fire timer – ikke meget, men nok til en hel formiddag (og vores test viser, det passer) – plus ekstra 16 timer i æsken.

Bowers & Wilkins PI7 er nødt til at præstere stort i en verden fyldt med glimrende øretelefoner til den halve pris. Og det krav opfylder nyheden til fulde. Det eneste, du skal sikre dig, er, at ørestykkerne rent faktisk passer til dine ører, især hvis ørerne ikke er i størrelsen large eller derover. Prøv PI7 før køb.