Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Nest Doorbell: Google er din dørvagt

Google sniger sig ind overalt, nu også i din dørklokke. Som sædvanlig gør de det dog på en måde, der er svær at modstå ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nest Doorbell er så genialt flettet sammen med Googles univers, at det er svært at se, hvorfor man skulle vælge en anden løsning, hvis man bare har ét andet produkt med adgang til Googles økosystem i sit hjem.

Gør din højttaler til døralarm

Dørklokken kobles på din Google Home-konto og har derved forbindelse til enhver højttaler eller smartskærm med Google Assistant samt alle mobiler, både Android og iPhone med Home-appen installeret.

Når en besøgende ringer på Doorbell, lyder klokken både på højttalere, mobiler og smartskærme. Har du eksempelvis Sonos-højttalere i hjemmet, vil den ringe her, og selvsagt også på Googles egne højttalere.

Halvdelen af installationen er således klaret, allerede inden du har pakket Nest Doorbell ud. Installationen af selve dørklokken er heller ikke det store besvær. Et lille beslag skrues på dørkarmen, hvorefter Google Doorbell klikkes på, så er den aktiveret og klar til brug.

Dørklokken er overraskende stor, men nydelig i sit simple stilrene design. Nederst er en stor knap til klokken, øverst et kamera.

Se hvem der ringer på

Kameraet gør, at du kan se, hvem der ringer på, via en Google-skærm (Nest Hub eller lignende) eller på din smartphone. Det kan du gøre derhjemme eller hvilket som helst andet sted. Det kan give et ekstra lag af sikkerhed omkring din hoveddør og åbner samtidig for mange  andre smarte anvendelses.

Venter du pakkepost eller håndværkere, kan du således se, at det er de ventede personer, der ringer på og fortælle, at de kan stille pakken under trappen eller tage nøglen under måtten. Der er nemlig også højttaler og mikrofon i Doorbell, så du kan tale til dem, der står ved døren. Har du ikke mulighed for at tale, kan du vælge en række standardsvar, som Google Assistant videreformidler til den besøgende. Lige nu figurerer svarene på engelsk hos afsenderen, men bliver udtalt på dansk i dørklokken.

Der er infrarødt nattesyn i Doorbell, så du kan se om natten, og den er i stand til at gemme video op til 3 timer, hvis ikke du tilkøber abonnement. Med et Aware-abonnement får du mulighed for længere historik, og Doorbell vil desuden være i stand til at fortælle, hvem der står ved døren, hvis ansigtet er registreret på din konto.

Videokvaliteten er ikke blændende, men tilstrækkelig til formålet. Nest Doorbell har 1,3 MP-sensor, 145 graders synsfelt og kan optage i HD (960x1280 pixels) med 30 fps. I Home-appen kan du indstille kvaliteten, afgrænse zoner, hvor der skal optages og flere andre ting. Her er det også er muligt at se batteristatus. Doorbell klarer omkring 21 måneder, før den skal i opladeren. Det tager adskillige timer at lade den op, til gengæld er en batteribaseret dørklokke nemmere i installation og væsentligt mere fleksibel i forhold til opsætning end en dørklokken, der skal kobles på et eksisterende anlæg.

Nest Doorbell er således en ret oplagt løsning for dem, der i forvejen har åbnet sit hjem for Google - og i særdeleshed hvis man har Google Assistant-højttalere og Nest-produkter i forvejen.

Pris: 1.499 kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere