Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt dansk alternativ til Google Maps med privatlivsbeskyttelse og gratis værktøjer

De fleste virksomheder vil have et kort på hjemmesiden, så kunderne kan finde dem. Men de har ikke særlig meget tid eller penge til at sætte det op, og i den situation bliver løsningen ofte Google Maps. Det vil en dansk virksomhed lave om på.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I årevis har det været kutyme, at virksomheder har et kort på deres hjemmeside, så de er til at finde, når kunder og samarbejdspartnere skal på besøg. Men man skal ikke have været forbi mange hjemmesider eller prøvet at sætte mange kort op for at lægge mærke til, at det ikke altid fungerer optimalt.

"Vi har haft kunder, der var trætte af, at deres kort fremhævede alle konkurrentens butikker eller den lokale bodega," fortæller Thomas Kryger, kommerciel chef i den danske kortvirksomhed Viamap.

Brugerne kan skræddersy selv

Viamap har i flere år lavet skræddersyede digitale kort og kortløsninger til ejendomsmæglere, detailbranchen og senest hjulpet Falck med kort til 270 Covid-testcentre. Og erfaringen fra arbejdet med Falck har fået Viamap til at åbne for en ny og bredere løsning.

"Efter vores samarbejde med Falck har vi været i dialog med en del virksomheder, der gerne vil have bedre kort til deres hjemmeside, men som ikke ved, hvor de skal starte eller har det store budget eller tid til at komme i gang. Derfor ser vi et hul i markedet," siger Thomas Kryger.

Quick Map er en gør-det-selv-kortløsning, som virksomheder hurtigt og nemt kan sætte op. På kortet kan man vælge, hvad man vil vise, hvordan det skal se ud, og hvilke punkter der bliver fremhævet. Løsningen er gratis op til 30.000 visninger om måneden, har dansk support men registrerer ikke tredjeparts brugerdata. Og det er vigtigt, fortæller servicechef Annette Jensen:

"Tiden er ved at løbe fra den model, hvor danskerne betaler med deres data og er ligeglade. Virksomhederne kan se en værdi i at tilbyde en god service med kort, uden at brugerne skal afgive data til en tredjepart."

Simple forbedringer gør forskel

Sammen med Quick Map lancerer Viamap også muligheden for, at virksomheder kan få gennemgået deres nuværende kortløsning for forbedringer. Der er nemlig ofte basale fejl, der kan undgås.

"Et kort kan både skabe stor værdi, hvis det er lavet rigtigt, og stor frustration, hvis det ikke fungerer. Vi har stor erfaring med at skabe gevinst til vores større kunder med kort, og de erfaringer kommer nu en bredere gruppe af virksomheder til gavn," siger Annette Jensen.

Om Viamap

Viamap er en dansk virksomhed med speciale i at skabe gevinst gennem digitale kort. De har kunder i en række brancher, og hjælper blandt andet ejendomsmæglere, jobportaler, ferie- og rejseudbydere og detailvirksomheder med at give kunderne overblik. Viamap ejes af Mølbak Landinspektører A/S.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere