Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Google klar med ny nem delingsfunktion til Android-mobiler

Nearby Share er Android-mobilernes svar på Apples AirDrop. Den gør det nemt at dele indhold med mobiler i nærheden. Funktionen er begyndt at rulle ud til de første Android-mobiler ...

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hos Apple har det været standard i mange år, at man hurtig kan dele indhold med enheder, der i nærheden, ved at bruge AirDrop-funktionen, som er integreret i iOS og Mac OS.

Nu kommer endelig en lignende funktion til Android. Nearby Share er en direkte pendant til AirDrop. Når du vil dele et billed, noget musik, et link eller andet, så kan du vælge Nearby Share i delingsmenuen. Dernæst vil du kunne se hvilke enheder, der er i nærheden og tilgængelige.

Bruger flere teknologier

Funktionen fungerer på tværs af protokoller - Bluetooth, Bluetooth Low Energy, WebRTC og WiFi P2P (Wi-Fi Direct), så hvis der ikke lige er adgang til den ene, så er der sandsynligvis en af de andre der kan bruges. Og du kan bruge den uden at være koblet på en webforbindelse.

Modtageren skal acceptere forsendelsen, og man kan vælge at skjule sig eller kun være tilgængelig for visse personer.

I første omgang er det Googles egne Pixel-mobiler og visse Samsung-modeller, blandt andet de nye Note20-modeller, der modtager funktionen, men den skulle nå bredt ud på markedets forskellige mobiler med Android 6.0 og opefter, indenfor nærmeste fremtid. Funktionen bliver også tilgængelig på Chromebook, så man nemt kan dele filer til og fra sin Android-mobil med en Google-computer.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=yx-klNp8d0E&feature=emb_logo




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere