Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sæt skub i kontoret – ny Wi-Fi 6E-router med cloud-administration

Wi-Fi 6E-routerne ankommer nu i en stigende strøm. Netgear er parat med en løsning, som skal gøre det trådløse kontornetværk hurtigere. Her er triple-band og cloud-adkministration.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De kommer nu i en støt stigende strøm, routere med den nye Wi-Fi 6E-standard, som foruden 2,5 og 5 GHz understøtter det nyvalgte 6 GHz-frekvensbånd. For leden var det Asus, og nu er det så Netgear, som er parat med en nyhed.

Netgear AXE7800 Wireless Access Point (WAX630E) retter sig imod små og mellemstore virksomheder. Routeren har triple-band og kan administreres i skyen.

"Internetudbydere tilbyder nu deres virksomhedskunder multi-gigabit-hastigheder. Samtidig understøtter klientenheder som for eksempel de nyeste Samsung Galaxy- og Google Pixel-smartphones og flere nye pc-systemer fra førende producenter Wi-Fi 6E. Denne kombination gør det absolut nødvendigt for virksomheder mindst at fordoble forbindelseshastigheden for deres underliggende Wi-Fi-systemer," siger Doug Cheung, director of product line management, SMB Wireless hos Netgear.

"WAX630E vil gøre det muligt for virksomheder at forbedre båndbredden i deres Wi-Fi-netværk med op til 2,5 gange," tilføje han.

WAX630E har et triband mesh-design med 160 MHz Wi-Fi-kanaler på både 5 GHz- og 6 GHz-båndet og tovejs MU-MIMO. Samlet set opnår WAX630E en teoretisk hastighed på 7,8 Gbps, hvilket skulle nedsætte risikoen for ventetider og føre til meget hurtige upload- og downloadhastigheder.

Fjernstyret administration

WAX630E administreres af Netgear Insight eller Insight Pro i fjernstyret cloud-administration. Insight og Insight Pro giver mulighed for både en kabelbaseret og trådløs backhaul-arkitektur, der forbinder nogle eller alle adgangspunkter i et mesh-Wi-Fi.

Truslerne fra it-kriminelle bliver mere og mere raffinerede. Så er det betryggende, at WAX630E-adgangspunktet har sikkerhed på virksomhedsniveau, og man skulle nemt kunne konfigurere og vedligeholde sikkerheden i sit netværk.

Blandt sikkerhedsfordelene ved WAX630E er ifølge Netgear WPA3, otte individuelle trådløse netværk (SSID'er) kan bruges til administration, medarbejder- og gæsteadgang samt adgang for og IoT-enheder (herunder Wi-Fi-baserede sikkerhedskameraer, termostater, dørlåse og sensorer). Der kan oprettes flere VLAN'er for at opnå større netværksadskillelse og adskillelse mellem administratornetværk, medarbejdernetværk, besøgende, HR, økonomi osv.

Værd at nævne er også en 2,5 Gbps Ethernet-port med PoE++ samt en ekstra 1 Gbps Ethernet-port til kablet udvidelse til et Wi-Fi-adgangspunkt eller en switch.

Nyheden fås i to modeller fra andet kvartal. Prisen for WAX630 E-100EUS er 2790 kroner inklusive moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere