Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sæt skub i kontoret – ny Wi-Fi 6E-router med cloud-administration

Wi-Fi 6E-routerne ankommer nu i en stigende strøm. Netgear er parat med en løsning, som skal gøre det trådløse kontornetværk hurtigere. Her er triple-band og cloud-adkministration.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De kommer nu i en støt stigende strøm, routere med den nye Wi-Fi 6E-standard, som foruden 2,5 og 5 GHz understøtter det nyvalgte 6 GHz-frekvensbånd. For leden var det Asus, og nu er det så Netgear, som er parat med en nyhed.

Netgear AXE7800 Wireless Access Point (WAX630E) retter sig imod små og mellemstore virksomheder. Routeren har triple-band og kan administreres i skyen.

"Internetudbydere tilbyder nu deres virksomhedskunder multi-gigabit-hastigheder. Samtidig understøtter klientenheder som for eksempel de nyeste Samsung Galaxy- og Google Pixel-smartphones og flere nye pc-systemer fra førende producenter Wi-Fi 6E. Denne kombination gør det absolut nødvendigt for virksomheder mindst at fordoble forbindelseshastigheden for deres underliggende Wi-Fi-systemer," siger Doug Cheung, director of product line management, SMB Wireless hos Netgear.

"WAX630E vil gøre det muligt for virksomheder at forbedre båndbredden i deres Wi-Fi-netværk med op til 2,5 gange," tilføje han.

WAX630E har et triband mesh-design med 160 MHz Wi-Fi-kanaler på både 5 GHz- og 6 GHz-båndet og tovejs MU-MIMO. Samlet set opnår WAX630E en teoretisk hastighed på 7,8 Gbps, hvilket skulle nedsætte risikoen for ventetider og føre til meget hurtige upload- og downloadhastigheder.

Fjernstyret administration

WAX630E administreres af Netgear Insight eller Insight Pro i fjernstyret cloud-administration. Insight og Insight Pro giver mulighed for både en kabelbaseret og trådløs backhaul-arkitektur, der forbinder nogle eller alle adgangspunkter i et mesh-Wi-Fi.

Truslerne fra it-kriminelle bliver mere og mere raffinerede. Så er det betryggende, at WAX630E-adgangspunktet har sikkerhed på virksomhedsniveau, og man skulle nemt kunne konfigurere og vedligeholde sikkerheden i sit netværk.

Blandt sikkerhedsfordelene ved WAX630E er ifølge Netgear WPA3, otte individuelle trådløse netværk (SSID'er) kan bruges til administration, medarbejder- og gæsteadgang samt adgang for og IoT-enheder (herunder Wi-Fi-baserede sikkerhedskameraer, termostater, dørlåse og sensorer). Der kan oprettes flere VLAN'er for at opnå større netværksadskillelse og adskillelse mellem administratornetværk, medarbejdernetværk, besøgende, HR, økonomi osv.

Værd at nævne er også en 2,5 Gbps Ethernet-port med PoE++ samt en ekstra 1 Gbps Ethernet-port til kablet udvidelse til et Wi-Fi-adgangspunkt eller en switch.

Nyheden fås i to modeller fra andet kvartal. Prisen for WAX630 E-100EUS er 2790 kroner inklusive moms.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere