Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Kingston XS2000: Kompakt og kraftfuldt

Det fylder stort set intet og leverer imponerende hastigheder til en flot pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vægten er knap 30 gram, og det fylder ikke mere end en tændstikæske. Kingston XS2000 er skabt i stilrent almuminium og har en IP55-certificering, som sikkerhed for, at det er vand- og støvafvisende.

Hvis man ønsker at beskytte det yderligere, kan man give det gummi på. Der medfølger et sort gummicover, som giver større stødsikkerhed. I bunden er der USB-C forbindelse, og der er et kort kabel med i pakken.

Høj skrivehastighed

Trods den beskedne størrelse er der anvendt lagerteknologi af stærkeste kaliber. Det NVMe-baserede drev sikrer læse- og skrivehastigheder på op til 2000 MB/s og understøtter USB 3.2 gen. 2x2.

Ydelsen er således ret tæt på SanDisk Extreme Pro – med et minimalt forspring i skrivehastighed, men lavere præstation i læsehastighed og især i tilfældige skrivninger, hvor forskellen er til at føle på.

Fin pris

Det er ikke desto mindre et særdeles hurtigt drev, der vil kunne tilfredstille dem med behov for at flytte store filmængder i en fart.

Kingston XS2000 tilbyder ingen ekstra features i form af kryptering, password-beskyttelse, backup eller lignende. Til gengæld er prisen ikke særlig høj i forhold til, hvad andre drev af denne klasse koster.

Du er dog nødt til at have en USB 3.2 gen. 2x2-port i din computer, for at det giver mening at investere i dette drev, for ellers kan du lige så godt købe et langsommere drev og spare en smule.