Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP Envy Inspire 7920ez: HPs printer styres med super smart app

Med en særlig app kan du styre denne printer på en ny og smart måde. Samtidig sørger HP Envy Inspire 7920z for selv at bestille blæk, så du aldrig løber tør.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste af os opfatter nok blækprinteren som en færdig teknologi, der ikke ville kunne byde på så mange nyheder. Mange påfund gennem årene har da også mest af alt virket som et lidt desperat forsøg på at gøre produktet interessant – uden at der reelt var sket noget nyt. Der skal jo sælges nogle printere.

HP’s Envy Inspire 7920ez skiller sig ud. Den kommer virkelig med noget nyt. Ved første blik synes der at være tale om en helt normal multifunktions-blækprinter i et ordinært design og bestykket med to blækpatroner. En til farve og en til sort. Og det er helt ok.

Hele opsætningen går let, og printeren tilbyder det obligatoriske display, hvor du kan styre alle de vigtigste funktioner.

Udskriv før du udskriver

Men det nye og smarte ved Inspire 7920ez er heller ikke så meget selve printeren, men derimod den applikation, som du også kan styre den med. Det kan ske fra din pc, men de fleste vil nok vælge at benytte mobiltelefon-appen. Applikationen hedder HP Smart.

Her kan du for eksempel gøre en udskrivning klar, når det passer dig, men vælge, at udskrivningen ikke skal gennemføres, før du sidder fysisk i nærheden af printeren – for eksempel når du igen træder ind på dit hjemmekontor. Det er da mekanisk sikkerhed, der er til at forstå.

Du behøver altså ikke gå rundt og huske på, at du skal have udskrevet et bestemt dokument, når er hjemme igen. Det husker printeren for dig. Det er da nyt og anderledes.

Ikke helt så nyt er det, at printeren kan indstilles til automatisk at bestille nyt blæk, når du er ved at løbe tør. HP anfører, at du får (originalt) blæk billigere på denne måde.

Det tør vi ikke love, at man kan være sikker på. Men mange vil måske også være villige til at betale lidt ekstra for at være sikker på altid at have blæk til rådighed.

Skriv ud – og rejs skov

Et andet plus for brugeren ved den automatiske bestilling er, at HP så vil betale for genetablering af skove. Jo flere ark du bestiller, des flere penge går der til skovene. Det er måske lidt vanskeligt at gennemskue for en almindelig bruger, hvad det reelt giver af nye træer og skovarealer.

Vi kan til gengæld med sikkerhed konstatere, at printeren er ret hurtig til at få første side udskrevet i sort-hvid, og at tekst står skarpt og fint for en printer i det prislag.

Farveprint i A4 er næsten tre minutter om at komme i gang, og her må du leve med farver, der ikke sidder helt i skabet. De har ikke den glans og detaljering, vi kender fra fotoprintere. Men resultatet er godkendt med det rigtige fotopapir.

Det er nu ikke så afgørende, for denne HP-printer er i vores optik først og fremmest en kontorprinter til dig selv, dit hjemmekontor eller familien. Og her vil de smarte app-funktioner være særdeles nyttige.