Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MSI Aegis Ti5 11. gen: Et brutalt kraftværk til gameren

MSI Aegis Ti5 er en ekstrem stationær computer konstrueret med ét formål for øje. At levere den vildeste gaming-oplevelse nogensinde, og det gør den.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man kan ikke være i tvivl om, hvad denne maskine er skabt til – man kaster blot et enkelt blik på den.
Den Alien-agtige udformning giver Aegis Ti5 en særlig karakter, som en gamer ikke kan andet end elske.

Farvestrålende rgb-lys er der ikke sparet på – og fikse detaljer som en udklappelig headset-holder mangler heller ikke.

De bedste forbindelser

På tilslutninger er Aegis Ti5 også fint forsynet. Med Thunderbolt 4 og USB 3.2 gen 2x2 er der ingen flaskehalse, hvis du tilslutter eksterne drev, og takket være DisplayPort 1.4a er der heller ikke grænser for, hvad du kan fordre skærme med af pixel og framerates. Dog er HDMI kun til stede i 2.0b, så her får du maksimalt 4K, 60 Hz.

Der er dobbelt LAN til lynhurtigt kablet net samt det nye Wi-Fi 6E, så der er optimalt hul igennem på den trådløse forbindelse. Det er ligeledes muligt at få flot lyd i 7.1-kanaler fra det indbyggede lydkort.

Afsindig grafikpower

Under motorhjelmen gemmer sig afsindige kræfter. Da vi testede gamingbærbare i forrige nummer, dristede vi os til den påstand, at bærbare uden problemer kan matche de stationære. Det var før vi havde mødt Aegis Ti5.

Grafikkræfterne, som leveres af et GeForce 3090 Ti-kort, er enorme. Med en score på 32.375 i Fire Strike på 3DMark er de milevidt over noget, vi har oplevet før. Du kan opnå over 180 fps i Battlefield V eller 110 fps i GTA V. Usandsynlig blæret.

Processoren er en Core i9, men af 11. generation og derfor ikke helt på samme ydelsesniveau, som vi har oplevet med de nye af 12. generations-cpu’er.

Der er mere power, end de fleste nogensinde får behov for, men inden længe er Aegis Ti5 klar med 12. generations Core i9, så alle, der for alt i verden ikke vil gå ned på power, kan springe yderligere et gear op.

Et ekstremt effektivt kølesystem med både blæsere og væskekøling gør, at du kan presse komponenterne for den allersidste dråbe motorkraft – helt op til 5,1 GHz kan processoren levere – og systemet sørger for at holde en fornuftig temperatur, selv når det går heftigt for sig.

Strømbesparende er den dog ikke, så i disse tider er det værd at overveje, om du har råd til at fyre fuldt op for et bæst som dette.

Disk-hastigheden halter

PCIe 4 er understøttet, men systemdisken formår ikke at udnytte det til fulde. Vi fik dog fornuftige hastigheder på over 3400 MB/s, både i læsning og skrivning. Maskinen er ikke med på DDR5-bølgen, så på arbejdshukommelse er vi ikke helt på det niveau, vi kunne være.

Men igen: En ny Aegis nærmer sig i horisonten.