Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Unge dropper traditionel karriere – vil hellere være kreative og selvstændige

En undersøgelse fra it-virksomheden Adobe afslører, at de kommende generationer gerne vælger otte-fire-jobbet fra. De vil hellere gå den kreative vej og gerne som selvstændige.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I løbet af de sidste to år alene, er der kommet mere end 165 millioner nye digitale indholdsskabere på globalt plan. Det viser en ny stor undersøgelse fra it-virksomheden Adobe.

Den løfter samtidig sløret for, at influencere i dag i gennemsnit tjener mere end softwareingeniører, advokater og revisorer.

Dermed er indholdskreation blevet en attraktiv indtægtskilde, og generation Z og Y vælger i høj grad at gå den vej i stedet for at træde de mere traditionelle stier, når det handler om karriere og job.

Den kreative økonomi

"Den eksplosive udvikling i den kreative økonomi giver en platform for individer, entreprenører, selvstændige erhvervsdrivende og indholdsskabere, hvor de kan udtrykke sig selv og udforske kreativitet på nye måder," udtaler Scott Belsky, videcirektør og produktchef hos Adobe.

Der er i dag over 303 millioner indholdsskabere, og derved er den kreative økonomi i fuld gang med at ændre på strukturer inden for arbejdsmarkedet, lyder det fra Adobe (som i parentes bemærket skaber software til netop denne type job).

Hellere sociale medier end naturen

Undersøgelsen viser også, at indholdsskabere er gladest, hvis de bruger over 10 timer ugentligt på at skabe og dele indhold. Samt at brugen af sociale medier er vigtigere for deres mentale helbred end motion, musik og naturoplevelser.

Undersøgelsen Future of Creativity er foretaget i maj. Der var 9000 respondenter fra USA, England, Spanien, Frankrig, Tyskland, Australien, Sydkorea, Japan og Brasilien.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere