Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Unge dropper traditionel karriere – vil hellere være kreative og selvstændige

En undersøgelse fra it-virksomheden Adobe afslører, at de kommende generationer gerne vælger otte-fire-jobbet fra. De vil hellere gå den kreative vej og gerne som selvstændige.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I løbet af de sidste to år alene, er der kommet mere end 165 millioner nye digitale indholdsskabere på globalt plan. Det viser en ny stor undersøgelse fra it-virksomheden Adobe.

Den løfter samtidig sløret for, at influencere i dag i gennemsnit tjener mere end softwareingeniører, advokater og revisorer.

Dermed er indholdskreation blevet en attraktiv indtægtskilde, og generation Z og Y vælger i høj grad at gå den vej i stedet for at træde de mere traditionelle stier, når det handler om karriere og job.

Den kreative økonomi

"Den eksplosive udvikling i den kreative økonomi giver en platform for individer, entreprenører, selvstændige erhvervsdrivende og indholdsskabere, hvor de kan udtrykke sig selv og udforske kreativitet på nye måder," udtaler Scott Belsky, videcirektør og produktchef hos Adobe.

Der er i dag over 303 millioner indholdsskabere, og derved er den kreative økonomi i fuld gang med at ændre på strukturer inden for arbejdsmarkedet, lyder det fra Adobe (som i parentes bemærket skaber software til netop denne type job).

Hellere sociale medier end naturen

Undersøgelsen viser også, at indholdsskabere er gladest, hvis de bruger over 10 timer ugentligt på at skabe og dele indhold. Samt at brugen af sociale medier er vigtigere for deres mentale helbred end motion, musik og naturoplevelser.

Undersøgelsen Future of Creativity er foretaget i maj. Der var 9000 respondenter fra USA, England, Spanien, Frankrig, Tyskland, Australien, Sydkorea, Japan og Brasilien.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere