Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apple 2: Nye iPad Pro-tablet drives af den stærke M2-chip

iPad Pro giver nye muligheder med Apple Pencils svævefunktion, ProRes-videooptagelse, Wi-Fi 6E. Den nye tablets motor er den hurtige M2-chip med otte kerner.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Så er der en ny generation af iPad Pro, og tabletten holdes kørende af den hurtige M2-chip.

iPad Pro giver også nye muligheder med Apple Pencils svævefunktion, Wi-Fi 6E og derudover professionelle kameraer, Face ID, Thunderbolt og et lydsystem med fire højttalere.

Der er også nye funktioner i iPadOS 16 – blandt andet Organisator, fuld understøttelse af ekstern skærm, apps som i stationære computere og Referencefunktion.

Den nye iPad Pro kan bestilles fra i dag og vil være i butikkerne fra onsdag den 26. oktober.

“Den næste generation af iPad Pro flytter grænserne for, hvad der er muligt på iPad, hvilket gør den ultimative iPad-oplevelse endnu mere alsidig, kraftfuld og bærbar,” udtaler Greg Joswiak, Apples Senior Vice President for Worldwide Marketing og tilføjer:

“Den nye iPad Pro er drevet af M2-chippen og har en utrolig ydeevne samt den mest avancerede teknologi, blandt andet en ny spændende oplevelse med Apple Pencils svævefunktion, ProRes-videooptagelse, superhurtig trådløs forbindelse og effektive iPadOS 16-funktioner. Der er intet helt som den.”

Ottekernet M2-chip

M2-chippen er en ottekernet cpu, som er op til 15 procent hurtigere end M1, med forbedringer i både ydeevne og effektivitetskerner samt en tikernet gpu, der leverer op til 35 procent hurtigere grafisk ydeevne til de mest krævende brugere sammenlignet med tidligere modeller.

M2-chippen har en hukommelsesbåndbredde på 100 GB/s – 50 procent mere end M1 – og understøtter op til 16 GB hurtig samlet hukommelse, hvilket gør det mere gnidningsfrit at multitaske og arbejde med store elementer, forklarer Apple.

Svævende pen

Apple Pencil registreres nu op til 12 mm over skærmen, og dermed kan brugerne se et preview af deres markering, før de laver den. Det skulle også gøre det nemmere at tegne og illustrere med større præcision.

Med Skrible udvides tekstfelter for eksempel, når Apple Pencil nærmer sig skærmen, og håndskrift konverteres til tekst endnu hurtigere. Tredjepartsapps kan også bruge den nye funktion.

Hurtig trådløs forbindelse

Den nye iPad Pro understøtter de hurtigste Wi-Fi-forbindelser og Wi-Fi 6E, så brugere, der har brug for hurtige forbindelser, kan tage deres opgaver med krævende arbejdsgange med sig overalt.

Den overfører med op til 2,4 Gb/s, hvilket er dobbelt så hurtigt som den forrige generation. Wi-Fi + Cellular-modeller med 5G (sub-6GHz og mmWave4) understøtter nu flere 5G-netværk verden over, så brugerne kan få adgang til deres filer, kommunikere med kollegerne og sikkerhedskopiere data over mobilnettet på farten.

Andre nyheder

Ud over opdateringer til Beskeder, nye værktøjer i Mail og Safari, en ny Vejr-app og flere måder at interagere med billeder og video på med Livetekst og Visuel søgning introducerer iPadOS 16 effektive produktivitetsfunktioner, som forbedrer oplevelsen med iPad Pro, oplyser Apple

Organisator er en helt ny multitaskingoplevelse, der automatisk organiserer apps og vinduer, så det bliver hurtigere og nemmere at skifte mellem opgaver. Senere i år får Organisator fuld understøttelse af eksterne skærme med opløsninger på op til 6K, så brugere kan skabe deres ideelle arbejdsstation og arbejde med op til fire apps på iPad og op til fire apps på den eksterne skærm.

Apps åbner som i stationære computere for nye optimerede muligheder for skærmen på iPad Pro. Det betyder, at apps nu kan mere med nye elementer og interaktioner, herunder er der bedre muligheder for at fortryde og gentage, en redesignet find-og-erstat-oplevelse, en ny dokumentmenu, værktøjslinjer, der kan tilpasses, samt mulighed for at ændre filudvidelser, se mappestørrelse i Arkiver og meget mere, forklarer Apple.

Referencefunktion gør, at 12,9" iPad Pro med Liquid Retina XDR-skærm kan matche farvekravene i arbejdsgange som gennemgang, godkendelse, colour-grading og opbygning, hvor præcis farvegengivelse og ensartet billedkvalitet er afgørende. På den måde kan professionelle brugere, herunder fotografer og videokunstnere, ifølge Apple redigere billeder og videoer i HDR med naturtro detaljer direkte på enheden, og filmskabere ude på optagelser kan se previews af indhold i en farveprofil, der gengiver den endelige optagelse.

De nye 11" og 12,9" iPad Pro fås i sølv eller space grey i konfigurationer med 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB og 2 TB.

Her er priserne

11" iPad Pro fås fra 7999 kroner for Wi-Fi-modellen og fra 9499 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen. 12,9" iPad Pro fås fra 10.999 kroner for Wi-Fi-modellen og fra 12.499 kroner for Wi-Fi + Cellular-modellen.

Apple Pencil (anden generation) er kompatibel med iPad Pro og kan købes separat for 1279 kroner.

Magic Keyboard fås i sort eller hvid for 2899 kroner til den nye 11" iPad Pro og for 3399 kroner til den nye 12,9" iPad Pro med layout til over 30 sprog.

Smart Keyboard Folio til den nye iPad Pro fås for 1719 kroner til den nye 11" iPad Pro og for 1899 kroner til den nye 12,9" iPad Pro.

Smart Folio fås i sort, hvid eller marineblå for 799 kroner til den nye 11" iPad Pro og for 979 kroner til den nye 12,9" iPad Pro.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere