Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Bank-kæmpen SDC gør klar til at sænke tårnhøjt gebyr til kunder, der vil forlade selskabet

Bankcentralen SDC gør klar til at sænke sit tårnhøje gebyr på hele fem års omsætning, hvis en kunde ønsker at forlade centralen.

Bankcentralen SDC gør klar til at sænke den tårnhøje pris, som selskabet i dag kræver fra kunder, der ønsker at skifte leverandør.

Bestyrelsesformand Klaus Skjødt siger til FinansWatch, at selskabet endnu ikke har truffet den endelige beslutning, men at alt tyder på, at prisen kommer ned.

SDC hævede i efteråret sit gebyr for at forlade selskabet til hele fem års omsætning. Det betyder, at kunder, der ønsker at forlade SDC, skal betale fuld pris i fem år efter, at de har forladt bankcentralen.

Meldingen kommer efter, at konkurrenten Bankdata i sidste uge efter pres fra de danske konkurrencemyndigheder besluttede at sænke det såkaldte udtrædelsesgebyr fra fem års omsætning til 2,5 års omsætning.

Og det er det niveau, som SDC nu også vil lægge sig på, oplyser Klaus Skjødt.

“Vi lægger os sandsynligvis på markedsniveauet. Om vi strikker det sammen præcis på samme måde som andre, ved jeg ikke, men man kan gøre det på flere måder og alligevel lande på reelt det samme,” siger han.

Vi har i Danmark tre bankcentraler, der håndterer it-arbejdet for de fleste danske banker og pengeinstitutter.

BEC med hovedkvarter i Roskilde håndterer it og data for blandt andet Arbejdernes Landsbank, Spar Nord og Nykredit, SDC med hovedkvarter i Ballerup for sparekasserne og Bankdata med hovedkvarter i Fredericia for blandt andet Jyske Bank og Sydbank.

Der er tale om meget store forretninger, som imidlertid ikke tjener de store penge, da de alle er ejet af deres kunder.

BEC er endnu ikke kommet med nogen melding om, hvorvidt prisen skal sænkes, men det forventes, at selskabet vil følge med de to konkurrenter.