Artikel top billede

PC-salget er fortsat i frit fald: Analysehus forudser, at bedring er på vej

PC'et salget i USA skrumper igen med over en fjerdedel færre solgte PC'er i første kvartal 2023. Men bedring er på vej, siger analysehuset bag tallene.

Det samlede salg af PC’er i USA er fortsat i voldsom nedgang.

Ifølge nye tal fra analysehuset Canalys skrumpede det samlede PC-salg i USA i første kvartal 2023 med 28 procent sammenlignet med året før. I første kvartal blev der solgt 14 millioner PC’er i USA.

Værst står det for bærbare computere, der er faldet 31 procent siden første kvartal 2022.

Tallene tæller både salg til private, virksomheder og uddannelsesinstitutioner og særligt virksomheder har været hårdt ramt af inflationspres og renteforhøjelser, hvilket har ført til besparelser på nyt it-hardware, samtidig med at flere forsøger at forlænge pc’ers livscyklus.

Det siger en chefanalytiker fra Canalys i en pressemeddelelse.

Salget vil vokse i 2024

Efter syv kvartaler i træk med negativ vækst i pc-salget forventer Canalys’ chefanalytiker nu, at tingene snart vil vende.

Analysehuset forventer, at USA's PC-salg i 4. kvartal 2023 vil at vokse med seks procent, mens helårssalget i 2024 forventes at være 13 procent højere end i 2023.

De positive forventninger skyldes ifølge Canalys’ chefanalytiker, at inflationen er begyndt at falde, hvilket ifølge er et signal om, at pengepolitikken ikke vil strammes yderligere.

Derudover nævner chefanalytikeren, at de private forbrugere også begynder at være mere købelystne samtidig med, at uddannelsesinstitutionerne i USA snart vil købe nyt it-hardware ind til efter ferien, hvilket særligt er godt nyt for salget af Chromebooks.

Ifølge Canalys’ markedsanalyse sidder Dell med 27,1 procent på størstedelen af markedet for desktops og notebooks i USA.

HP følger lige efter med en markedsandel på 26,6 procent, mens Lenovo er tredje største med 15,1 procent. Derefter kommer Apple med 12,2 procent. Tallene er første kvartal 2023.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere