Artikel top billede

PC-salget er fortsat i frit fald: Analysehus forudser, at bedring er på vej

PC'et salget i USA skrumper igen med over en fjerdedel færre solgte PC'er i første kvartal 2023. Men bedring er på vej, siger analysehuset bag tallene.

Det samlede salg af PC’er i USA er fortsat i voldsom nedgang.

Ifølge nye tal fra analysehuset Canalys skrumpede det samlede PC-salg i USA i første kvartal 2023 med 28 procent sammenlignet med året før. I første kvartal blev der solgt 14 millioner PC’er i USA.

Værst står det for bærbare computere, der er faldet 31 procent siden første kvartal 2022.

Tallene tæller både salg til private, virksomheder og uddannelsesinstitutioner og særligt virksomheder har været hårdt ramt af inflationspres og renteforhøjelser, hvilket har ført til besparelser på nyt it-hardware, samtidig med at flere forsøger at forlænge pc’ers livscyklus.

Det siger en chefanalytiker fra Canalys i en pressemeddelelse.

Salget vil vokse i 2024

Efter syv kvartaler i træk med negativ vækst i pc-salget forventer Canalys’ chefanalytiker nu, at tingene snart vil vende.

Analysehuset forventer, at USA's PC-salg i 4. kvartal 2023 vil at vokse med seks procent, mens helårssalget i 2024 forventes at være 13 procent højere end i 2023.

De positive forventninger skyldes ifølge Canalys’ chefanalytiker, at inflationen er begyndt at falde, hvilket ifølge er et signal om, at pengepolitikken ikke vil strammes yderligere.

Derudover nævner chefanalytikeren, at de private forbrugere også begynder at være mere købelystne samtidig med, at uddannelsesinstitutionerne i USA snart vil købe nyt it-hardware ind til efter ferien, hvilket særligt er godt nyt for salget af Chromebooks.

Ifølge Canalys’ markedsanalyse sidder Dell med 27,1 procent på størstedelen af markedet for desktops og notebooks i USA.

HP følger lige efter med en markedsandel på 26,6 procent, mens Lenovo er tredje største med 15,1 procent. Derefter kommer Apple med 12,2 procent. Tallene er første kvartal 2023.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere