Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Topchefer opfordrer til handling: ”Risikoen for masseudryddelse som følge af AI bør være en global prioritet”

I et åbent brev erklærer blandt andre Sam Altman, administrerende direktør for OpenAI, at kunstig intelligens kan udgøre en eksistentiel trussel mod menneskeheden.

Flere ledende eksperter indenfor kunstig intelligens har de seneste måneder advaret mod teknologien, hvis den ender i de forkerte hænder.

I går, tirsdag, kom der så endnu en faretruende advarsel med budskabet om, at AI kan udgøre en eksistentiel trussel mod menneskeheden.

Advarslen fremgår i et åbent brev underskrevet af en stor gruppe ledere indenfor industrien.

"Risikoen for masseudryddelse som følge af A.I. bør være en global prioritet sammen med andre samfundsmæssige risici, såsom pandemier og atomkrig," står der bl.a. i det åbne brev udgivet af Center for AI Safety, der er en nonprofitorganisation.

Underskriverne omfattede topledere fra flere af de førende virksomheder indenfor A herunder Sam Altman, administrerende direktør for OpenAI, der står bag Chat GPT og Demis Hassabis, administrerende direktør for Google DeepMind.

Geoffrey Hinton, der var ofte den første i verden, der tog en Ph.D. i kunstig intelligens og ofte betragtes som AI’ens Gudfar, har også underskrevet erklæringen. Det samme har andre fremtrædende forskere på området.

I marts måned underskrev en række andre topfolk i tech-branchen, heriblandt Tesla-chefen Elon Musk og Apple-stifteren Steve Wozniak, et åbent brev, der opfordrede til at sætte AI-udviklingen på pause, fordi det udgjorde en for stor samfundstrussel.

Førnævnte Geoffrey Hinton har også været en fremtrædende debattør i AI-debatten den seneste tid.

Efter at have brugt brugt over 40 år af sit liv på at udbrede kunstige intelligens-teknologier for bl.a. Google, sagde han i starten af maj måned sit job op for at kunne tale frit om truslen fra AI.

Siden er Geoffrey Hinton gået verden rundt i medier med busskabet om, at AI er ved at komme ud af kontrol og potentielt kan udgøre en eksistentiel trussel mod menneskeheden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere