Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Den danske it-profil Danny Lange lander toppost hos Google: Bliver direktør med ansvar for kunstig intelligens

Han har arbejdet side om side med Jeff Bezos, og nu skifter danske Danny Lange til topjob hos Google, hvor han bliver direktør for et selskabets vigtigste områder.

Danske Danny Lange skal stå i spidsen for Googles arbejde med kunstig intelligens og business intelligence.

Det oplyser han i et opslag på LinkedIn, hvor han oplyser, at han hos Google skal være direktør - vice president - for business intelligence og kunstig intelligens.

Danny Lange kommer fra en stilling hos dansk-stiftede Unity, hvor han siden 2016 har stået i spidsen for selskabet arbejde med kunstig intelligens.

“Jeg har altid troet på den transformative kraft i kunstig Intelligence og business intelligences evne til at løse komplekse problemer. Hos Google vil jeg stræbe efter at udnytte disse teknologier til at skabe betydningsfulde løsninger, som folk over hele verden kan drage nytte af,” skriver han på LinkedIn.

Danny Lange har tidligere haft chef-stillinger hos tech-giganter som Uber, Amazon og Microsoft, og han har ligeledes arbejdet for IBM i Tokyo.

Arbejdede side om side med Bezos

Hos Amazon arbejdede han side om side med stifter Jeff Bezos og havde et tæt samarbejde med selskabets nuværende topchef,Andy Jassy, har han fortalt i et interview med Computerworld.

"Det, der er karakteristisk for lederskabet hos Amazon, er, at det er meget engageret. Der er en stor 'attention to detail', som man siger herovre, og der bliver altid stillet kvalificerede spørgsmål til mit arbejde. Det er også noget, jeg oplevede hos Uber, og det er også noget af det, der kendetegner Unity," sagde han interview med Computerworld.

Danny Lange har tilbragt de seneste 30 år i udlandet, men han er født i Danmark og har en PhD fra DTU - Danmarks Tekniske Universitet.

I 2010 repræsenterede hans datter Yina Moe-Lange desuden Danmark i storslalom ved vinter-OL i Vancouver.