Artikel top billede

(Foto: SE koncernen / Nikolai Tuborg)

Ingen vej tilbage: Norlys har omsider underskrevet købsaftalen på 6,25 milliarder kroner på Telia Danmark

Efter flere måneders forberedelse har Norlys underskrevet den formelle købsaftale på Telia Danmark på 6,25 milliarder kroner.

Næsten fem måneder efter, at parterne gav hinanden håndslag på købet, har Norlys nu endelig underskrevet den formelle købsaftale på Telias danske forretning.

Det betyder, at Norlys nu overtager hele Telia Danmark og selskabets omkring halvanden millioner kunder.

Parterne blev enige om handlen helt tilbage i slutningen af april, hvor parterne blev enige om det, som de dengang kaldte for ‘en foreløbig aftale.’

Siden har Norlys været i gang med en due diligence, hvor Telia Danmarks forhold er blevet gået efter i sømmene.

“Vi har de seneste måneder været gennem en god og grundig due diligence-proces sammen med Telia Company, hvor vores fokus i høj grad har været at sikre den videre drift af Telia Danmark - også efter båndene til moderselskabet forsvinde,” lyder det fra Norlys-direktør Niels Duedahl.

Handlen er dog ikke på plads, selv om underskrifterne er blevet sat.

Forude venter nemlig nu Norlys’ repræsentantskab, der som selskabets øverste myndighed skal godkende handlen. Repræsentantskabet skal stemme om handlen om knap to uger, nemlig 27. september.

Også de danske konkurrencemyndigheder skal give grønt lys til handlen, inden Norlys kan overtage Telia Danmark.

Det forventer Norlys vil kunne ske i begyndelsen af 2024.

Norlys har i flere år ønsket at komme ind på det danske telemarked.

Norlys med hovedsæde i Silkeborg trådte ind på markedet som interesseret køber helt tilbage i 2020, hvor selskabet bekendtgjorde, at det var interesseret i at købe enten TDC Mobil, Telia, Telenor eller 3.

Med købet af et mobilselskab bliver Norlys nemlig leverandør af både fiber, mobil og tv i samme pakke - ligesom selskabet kommer ind på det vigtige 5G-marked, der i dag er en udfordrer til Norlys' egen fiberforretning.

Norlys solgte for et års tid siden en stor del af netop sin fiberforretning Norlys Tele til en række udenlandske investorer.
Det er en del af pengene fra dette frasalg, som nu sættes i købet af Telia Danmark.