Artikel top billede

Tyskland, Frankrig og Italien indgår fælles aftale om AI-regulering

Tyskland, Frankrig og Italien er klar med fælles aftale om regulering af kunstig intelligens.

Tre af Europas største lande, Tyskland, Frankrig og Italien, er klar med en fælles aftale om regulering af kunstig intelligens.

De tre lande er dermed et skridt foran EU, der for tiden er i gang med at formulere en kommende AI-lov.

I mellemtiden har EU opfordret teknologi-sektoren til at holde sig selv i tømmerne, så udviklingen ikke går amok i en tid med mangel på lovgivningsmæssige rammer.

Ifølge Reuters støtter Tyskland, Frankrig og Italien ‘frivilling regulering via ‘codes of conduct,’ når det gælder udvikling af AI-modeller.

“Sammen understreger vi, at AI Act [EU’s kommende lov, red] regulerer brugen af AI og ikke teknologien som sådan. Den indbyggede risiko ligger i brugen af AI-systemer og ikke i teknologien i sig selv,” lyder det i den vedtagne aftale mellem de tre lande.

Ifølge Reuters indfører de tre lande nu såkaldte model-kort ‘[model cards,’ red], som skal anvendes til at skabe gennemsigtighed om machine learning-modeller og lignende.

Disse kort skal indeholde al relevant information for at kunne forstå funktionen af den pågældende løsning, det muligheder og dets begrænsninger, hedder det.

Den tyske økonomiminister, Franziska Brantner, siger til Reuters, at hele aftalen bygger på en forståelse af, at det er vigtigt, at man begrænser risici, men fremmer potentialet.

Derfor vil de tre lande ikke begrænse selve udviklingen af AI-løsninger, men altså alene brugen af den.