Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Her er årets mest læste artikler på Computerworld.dk: Se hvad der især trak kegler

Ransomware, alternativer til hedengangne Weshare, Aeven og Microsoft. Se listen over de mest læste artikler på cw.dk i 2023.

Årsskiftet står for døren, og vi er klar til at lægge 2023 bag os efter et år fyldt med spændende sager, temaer og begivenheder, som kommer til at påvirke vores tilgang til digitalisering og it-arbejde i de kommende år.

2023 blev året, hvor AI for alvor fik sit gennembrud og drønede ind højt på dagsordenen hos nok de fleste organisationer.

Efter ChatGPT’s lancering for godt et år siden, står det lysende klart, at noget er ved at ske - og at det gælder om at komme med, når toget kører, hvis man enten skal få eller opretholde sin edge til konkurrenterne, som ligger i den gode udnyttelse af it-teknologi.

Som det har været tilfældet i de seneste år, har it-sikkerhed været det måske mest alvorlige emne på it-agendaerne.

Vi er vist alle efterhånden klar over, at vi alle kan - nogen vil sige vil - blive ramt af angreb, og at det gælder om at have sine beredskabsplaner friske og klar til aktivering, når det gælder.

2023 blev også året, hvor Danmarks første digitaliseringsminister, Marie Bjerre (V], for alvor trådte i karakter og for alvor fik bragt både sig selv og it som politisk tema ind på lystavlen på den bredere befolkning.

I erhvervslivet så vi en en del tegn på konsolideringer og skærpelse af profiler og fokus i it-branchen med store opkøb og frasalg og sammenlægninger.

På løsningsssiden ser vi samtidig tydelige tegn på, at de senere års ret ensidige fokus på cloud-transformation måske er ved at nå en modenheds-grad, der gør, at det ikke længere er så oplagt ‘bare’ at gå efter cloud.

It-chefer over en bred kam er nu i stigende omfang begyndt at fokusere på at mikse deres setup mellem det stadigt dyrere cloud og onprem. Hvad virker bedst? Hvordan får man mest for pengene? Hvad er bedst for kunderne, lyder mantraet nu, mens priserne for clouden stiger og stiger.

Lad os kigge på de mest læste og bedst scorende artikler i 2023 ud af 4.330 artikler, som vi har offentliggjort siden 1. januar 2023, som du kan gå på opdagelse i og læse eller genlæse.

De meste læste artikler i 2023

Top-scorer Premium-artikler i 2023

Topscorer gratis artikler i 2023