Artikel top billede

(Foto: Unsplash/Christian Wiediger)

Amazons regnskab overgår markedets forventninger: Cloud-indtjening brager i vejret

Det er især AWS - selskabets cloud-forretning - der trækker opad.

Amazon har netop offentliggjort deres seneste kvartalsregnskab, og resultaterne er bedre, end mange havde forventet.

Virksomheden har i hvert fald overgået Wall Streets forventninger med en markant stigning i både indtjening og omsætning. Denne stigning er især drevet af vækst inden for reklame og cloud.

I dette kvartal lå omsætningen på 143,3 milliarder dollar mod 127,4 milliarder dollar i samme periode sidste år, hvilket svarer til en stigning på hele 13 procent.

Det skriver CNBC.

Cloud brager opad

Det er især selskabets cloud-forretning og guldæg, Amazon Web Services (AWS), der står for en stor del af denne fremgang.

AWS oplevede en stigning på hele 17 procent til 25 milliarder dollar. Dermed ligger salgsniveauet for cloud på over 100 milliarder dollar årligt.

Væksten hos cloud-forretningen kommer efter en periode, hvor væksten ellers var aftagende hos AWS, da virksomheder løftede foden fra speederen hvad cloud-forbrug angår.

Men nu lader det altså til, at efterspørgslen på cloud-tjenester igen er opadgående - og det hænger tæt sammen med den stigende efterspørgsel på generativ AI, lyder det fra Andy Jassy, CEO i Amazon.

"Kombinationen af virksomheder, der fornyer deres moderniseringsbestræbelser inden for infrastruktur, og tiltalen ved AWS's AI-evner, er med til at genaccelerere AWS's vækstrate," siger han i regnskabet.

Strømlining giver pote

Ud over cloud, så er regnskabet også et produkt af de store omkostningsbesparelser, som Andy Jassy har foretaget igennem en længere periode.

Amazon har blandt andet gennemført omfattende nedskæringer med mere end 27.000 fyringer siden slutningen af 2022, hvilket er fortsat ind i 2024.

I første kvartal blev hundredvis af ansatte hos AWS blandt andet fyret.

Han har implementeret en mere strømlinet strategi for virksomhedens udgiver og fokuseret på at styrke forretningsområder, hvor der er størst indtjening - blandt andet cloud, reklamer og Prime-medlemskaber.

Derfor forventes det også, at væksten fortsætter i det kommende kvartal - dog i et mere moderat tempo, lyder det.

Her forventes det, at selskabet hopper fra en driftsindtægt på 10 milliarder dollar til 14 milliarder dollar sammenlignet med 7,7 milliarder dollar i samme periode sidste år.