Flere aktører vil overtage Ementor

Norske Ementor fører samtale med en række aktører, der er interesserede i at overtage selskabet. Tidligere har blandt andre KMD været inde i tætte forhandlinger, men stod af, fordi prisen var for høj.

Det norske konsulenthus Ementor sælger ud af forretningen og har haft indledende drøftelser med en række interesserede. Det bekræfter selskabet i en fondsbørsmeddelelse til børsen i Oslo, hvor selskabet er noteret.

Det sker, efter dagbladet Børsen fredag skriver, at selskabet forhandler med finansmanden Ib Kunøe med henblik på en fusion med hardwareforhandleren Topnordic.

Ib Kunøe er imidlertid ikke den eneste store aktør i Danmark, som Ementor har forhandlet med om overtagelse af hele eller dele af forretningen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Ementor nemlig længe stille bejlet til en række af de store danske aktører, der har både penge og organisationen til at handle hurtigt om overtagelse af Ementors konsulentforretning.

KMD har luftet interesse

Et af de interesserede selskaber er ifølge Computerworlds oplysninger KMD, der for få måneder siden var i nære forhandlinger med Ementor om køb af selskabets danske konsulentforretning.

Under forhandlingerne gik KMD primært efter SAP-konsulentforretningen, hvilket er naturligt i lyset af selskabets samarbejde med SAP på det kommunale område.

Men efter intense forhandlinger endte KMD alligevel med at takke nej.

Det skyldtes, at prisen ifølge Computerworlds kilde var for høj i lyset af den dårlige økonomi, der fulgte med – gæld, underskudsgivende kontrakter uden tilstrækkeligt indtjeningspotentiale samt bindinger til dyre lejemål i både Århus og Ballerup.

I Ementor ønsker administrerende direktør for Danmark, Carsten Dilling, ikke at kommentere forlydenderne.

Han bekræfter dog til Computerworld, at Ementor "afsøger et bredt spektrum af muligheder" og henviser i øvrigt til den udsendte fondsbørsmeddelelse.

Kender hinanden godt

Sikkert er det, at Ib Kunøe og Carsten Dilling kender hinanden særdeles godt og begge er kendt som problemknusere.

Carsten Dilling var koncernchef i Columbus IT Partner, hvor han stod for en stor turn-around, indtil Ib Kunøe overtog selskabet i december 2004 via en række aktieopkøb.

I foråret 2005 stoppede Carsten Dilling i Columbus IT Partner og flyttede i stedet til det kriseramte Ementor Danmark, hvor han nu er i gang med en stor turn-around for at få det underskudsramte selskab på ret kurs.

Angiveligt er det lykkedes i en grad, så der nu er et stærkt forbedret resultat for 2005 på trapperne.

På samme måde har Carsten Dilling og administrerende direktør i KMD, Lars Monrad-Gylling, kendt hinanden længe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere