Servicegruppen: Outsourcing vil mangedobles

Servicegruppen forventer at øge sin årlige omsætning på outsourcing fra i dag 25 millioner kroner til 100 millioner om tre år. Nyt koncept med desktop management skal i samarbejde med Atea skubbe på salget.

De sidste 10 år har Servicegruppen været undervejs med forskellige outsourcing-koncepter, og nu sætter selskabet turbo på med introduktionen af desktop management.

- Vi har hidtil tilbudt de klassiske outsourcingløsninger, hvor vi tager ansvaret for den samlede drift i små og mellemstore virksomheder. Nu bygger vi videre på det og har valgt desktop management som fokusområde, siger Preben Duus Jørgensen, administrerende direktør, Servicegruppen.

Den rigtige strategi

Analysehuset IDC Nordic mener, at Servicegruppen har erkendt, at det fremover ikke vil være muligt at overleve alene på service og support af hardware.

- Servicegruppen går meget markant ind på outsourcing-markedet, og det er den helt rigtige strategi for dem, det er jeg sikker på, siger Per Andersen, administrerende direktør, IDC.

De største aktører herhjemme inden for desktop management er CSC, KMD, IBM og Siemens Business Services.

I alt er der 12-13 betydende leverandører, og det er Servicegruppens mål at komme med på listen i løbet af få år.

Markedet vokser med godt 10 procent om året, og det bliver det ifølge IDC ved med de næste fem år. Værdien af markedet for desktop management ligger ifølge IDC på en halv milliard kroner i runde tal.

- Forventningerne er at ligge i den høje ende af vækstskalaen, og at vi omsætter i størrelsesordenen 100 millioner kroner på det område i løbet af tre års tid, siger Preben Jørgensen, der sidste år omsatte for 25 millioner kroner på drift og outsourcing.

Betaler en fast pris

Desktop management omfatter alle elementer i en it-installation fra hardware og software til drift og service, og kunden betaler en fast pris pr. bruger pr. måned.

- Konceptet som sådan er langt fra nyt, men afregningsformen med en fast pris per bruger per måned er ikke helt almindeligt, siger Per Andersen.

Konceptet, som Servicegruppen efter to års målrettet arbejde sætter i søen i samarbejde med Atea, baserer sig blandt andet på virtualiseringsværktøjet Softgrid.

- Softgrid virtualiserer dine applikationer ude på klienterne. Det unikke er, at det foregår med høj hastighed, og at du kun flytter få data ud på klienterne uden at installere selve applikationen, forklarer Preben Jørgensen.

Kør SAP på den bærbare

I praksis betyder det, at for eksempel en kunde kan køre SAP på sin bærbare computer uden at have selve applikationen installeret.

- En anden fordel ved Softgrid er, at du undgår applikations-konflikter, siger Preben Jørgensen.

Atea får med samarbejdet bredt sin produktforretning ud og dertil yderligere omsætning på såvel applikations- som licenssiden.

- Atea har musklen ud mod kunderne, mens vi fungerer som underleverandør, siger Preben Jørgensen.

Servicegruppen og Atea har indgået, hvad de kalder en Premium Partner-aftale og har de sidste fem år arbejdet på at opbygge en fælles kundebase.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Computerworld giver dig hver måned 30 minutter med de nyeste cybertrusler, konkrete angreb og brugbare råd. Få indsigt i AI og sikkerhed, compliance, risikovurdering og forsvarsstrategier. Tilmeld dig næste Cyber Briefing nu.

14. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere