Microsoft skal betale 700 mio. til privatperson

Microsoft og Autodesk skal tilsammen betale 811 millioner kroner til stifteren af z4 Technologiy, David Colvin, for at have krænket to af hans softwarepatenter. Selskaberne benægter.

Microsoft skal hoste op med 700 millioner kroner til stifteren af selskabet z4 Technology, David Colvin, der samtidig kan se frem til, at der går yderligere 111 millioner kroner ind på kontoen fra selskabet Autodesk, der står bag tegneprogrammet Autocad.

Sådan lyder afgørelsen fra en amerikansk domstol, der dermed har givet z4 Technology-direktøren den ubetingede sejr i det søgsmål, som han tidligere har rejst mod Microsoft og Autodesk.

De to selskaber skal betale det betragtelige beløb for manglende royalties til David Colvin for at have anvendt en teknologi til at undgå piratkopiering af software, som ellers var beskyttet af patenter.

Fik medhold

David Colvin fik dermed medhold i, at de to selskaber havde krænket de to patenter på den særlige type antipirat-software i henholdsvis Microsoft Office, Windows XP og AutoCad.

Microsoft erklærer sig "skuffet" over afgørelsen og benægter fortsat, at der har været tale om patent-krænkelse.

Ifølge en talsperson fra selskabet har Microsoft selv udviklet en selvstændig softwaretype allerede inden z4 Technology optog patent i 1998.

Samtidig mener Microsoft, at David Colvin har tilbageholdt vigtige oplysninger til det amerikanske patentkontor, da han ansøgte om patentet. Derfor bør han ikke få lov til at retsforfølge andre med patentet i hånden, mener de.

Microsoft overvejer at anke

De to pågældende patenter omhandler en teknologi, der gør det muligt at udstede adgangskoder til hver enkelt autoriserede udgave af softwaren.

Microsoft overvejer nu om selskabet vil anke dommen.

Det er det andet store nederlag for Microsoft i patensager, efter selskabet i 2003 måtte betale mere end tre milliarder kroner for en patentkrænkelse i Internet Explorer til selskabet Eolas.

Denne krænkelse omhandlede et patent fra 1998 om en teknologi, der gør det muligt at lave interaktivt indhold på internettet.

Microsoft er for tiden involveret i mere end 20 patentsager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere