Second Life software bliver open source

Linden Lab frigiver koden til brugergrænsefladen i Second Life. Frigivelsen kan være første skridt til at udvikle hele Second Life i open source.

Selskabet Linden Lab, der står bag paralleluniverset Second Life, frigiver nu dele af dets software til open source miljøet. Det fortæller Linden Lab i en pressemeddelelse.

Programmører over hele verden får dermed muligheden for at ændre, forbedre samt tilføje nye funktioner til det virtuelle univers Second Life.

I første omgang frigiver Linden Lab koden til Viewer-applikationen, der blandt andet gør det muligt for Second Life-indbyggere at kontrollere deres avatarer, kommunikere og skabe de virtuelle varer, der kan handles med andre brugere.

Linden Lab frigiver softwaren under General Public License (GPL).

Vigtigste initiativ for Second Life i syv år

Linden Lab skriver, at initiativet er det første på vejen til at udvide Second Life til en åben plaform frem et lukket propritært system.

- Vi føler, at vi har ansvaret for at forbedre udviklingsmulighederne for Second Life, så det kan vokse så hurtigt som muligt, siger administrerende direktør og grundlæggeren af Linden Lab, Philip Rosedale, i pressemeddelelsen.

Hans udsagn bakkes op af den teknisk ansvarlige for Linden Lab, Cory Ondrejka.

- At give Second Life til open source-miljøet er det den vigtigste beslutning vi har foretaget i syv år, udtaler han i pressemeddelelsen.

Endnu uvist samarbejde

Brugen af open source er ingen garanti for succes for eller i den virtuelle verden.

Men andre projekter såsom Linux og Apache har brugt udviklere over hele verden med stor succes.

Cory Ondrejka forklarer, at Linden Lab stadig selv vil fortsætte udviklingsarbejdet. Han erkender dog, at han ikke ved, hvordan samarbejdet med open source-miljøet præcist vil udvikle sig.

- Men det er en del af den dynamik, der kendetegner Second Life, skriver han.

Al kode til Second Life Viewer’en, der kommer fra open source miljøet, vil blive kontrolleret af Linden Labs ingeniører for at sikre kvaliteten, standarder, stabilitet samt sikkerhed.

Planer om også at frigive server-software

Der spekuleres nu fra flere sider i, hvornår Linden Lab frigiver koden til server-softwaren, der er motoren bag den virtuelle verden.

Cory Ondrejka udtaler til cnet.com, at der er god idé at også at gøre server-softwaren til open source, men han tør ikke binde an på nogen specifikke deadlines.

- Vi synes faktisk, at Second Life på længere sigt giver meget mening som et open source-projekt. Og der er faktisk også stadig være masser af omsætningsmuligheder for os, siger han til cnet.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere