Sandra Bullocks smukke interface

Klumme: Når filmhelte altid har så nemt ved at finde informationer på internettet, skyldes det ganske enkelt, at de websider, de besøger, er helt igennem brugervenlige.

Hollywood-stjerner kan mange ting.

De kan skyde, fægte og hoppe ned fra anden sal uden at vride om på foden.

Men disse evner er for intet at regne mod stjernernes helt formidable evne til at benytte internettet.

En rigtig stjerne kan finde hvilken som helst information med et par tastetryk og et hurtigt blik på skærmen.

Helten kan uden problemer finde rundt på intranettet i fjendeland, selvom han aldrig har set det før. Der er ikke noget at sige til, at stjernerne får så meget i løn.

Måske er det snyd

Jeg har overvejet, om det måske er snyd.

Ligesom de har stuntmen, har de måske særlige webmen, som står klar til at overtage, når helten springer på hovedet i nettet.

Men nej. Det er ikke tilfældet, kan jeg hermed afsløre.

Jeg har omhyggeligt set og genset samtlige Hollywood-film, hvor helten eller en vigtig bifigur benytter web, og det er helt klart skuespilleren selv, der sidder ved tasterne.

Efter yderligere intensiv gransken – utallige gentagelser, slow motion og freeze frame – har jeg nu fundet ud af, hvordan heltene i filmene bærer sig ad med at anvende web så ufattelig effektivt.

Det er jo så enkelt

Det viser sig overraskende, at der hverken er filmtrick eller overnaturlige evner involveret i magien. Hemmeligheden ligger i webdesignets enkelhed.

Det er fuldstændig slående så enkel, smuk og brugervenlig, en webside er i en film.

På skærmen er der lige netop den information, helten skal bruge for at komme videre i handlingen – hverken mere eller mindre.

På dette sted i filmen må jeg ofte have lommetørklædet frem. Snøftende, småhulkende og med tårerne løbende ned ad kinderne sidder jeg i biografsalens mørke og fantaserer om en virkelighed, der ligner Hollywood bare en lille smule.

Det kan gå i opfyldelse

Jeg er næppe den første, der drømmer mig væk fra virkeligheden i biografsalens mørke, men til forskel fra de mange verdensfjerne filmfantasier om at redde jorden fra undergang eller få hinanden til sidst, så kan min filmdrøm faktisk gå i opfyldelse.

Mere end det – den er så absolut inden for rækkevidde.

Det kræver bare, at flere webdesignere går i biografen. Ind i mørket med dem!

Kan kun en ting

Der kan de lære, at et webdesign er færdigt, når man ikke kan fjerne mere – ikke, når der ikke er plads til mere.

Et godt websted kan en – og kun en – ting. Som det så er rigtig godt til.

Et godt skærmbillede er let at overskue. Store bogstaver og intuitiv, let navigation fremmer forståelsen.

Hastigheden er vigtig.

Det kan kun gå for langsomt.

Desværre må jeg nok se i øjnene, at der er lang vej, for end ikke Hollywoods egne webdesignere går i biografen, i hvert fald er websteder for film blandt de værste.

Rulletekster: Tak til Mission Impossible, WarGames, Matrix, Hackers, The Net, You’ve Got Mail, Murder Dot Com, FeardotCom og filmanmelder Søren Storm Hansen.

Claus Sølvsteen har arbejdet med nye medier siden 1990. han er indehaver af Danmarks første private e-mail-adresse og partner i rådgivningsfirmaet Peytz & Co.

Computerworlds klummer er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds klummer, men er alene udtryk for skribentens holdninger.




IT-JOB

Azets Insight A/S

QA Test Analyst

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser til it-teknologuddannelsen

Netcompany A/S

Test Specialist

Billetkontoret A/S

.NET Full Stack Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere