- Rasmus Prehn, videnskabs- og forskningsordfører for Socialedemokratier, for at optimere undervisningen peger du blandt andet på, at de studerende på universiteterne skal have mulighed for at logge på nettet via bærbare computere. Er det ikke bare valgflæsk, når nu de fleste universiteter i forvejen har trådløst internet?
- Der jo desværre mange universiteter i landet, hvor der ikke er fuld dækning.
Jeg tror faktisk, at det gælder samtlige universiteter i Danmark. Internet til alle er nødvendigt, hvis vi skal have universiteter i verdensklasse.
- Digitaliseret undervisningsmateriale skal gøre de studerende bedre rustet til at klare sig igennem undervisningen, skriver du. Er det ikke bare it for it’ens skyld?
- Det er jo vigtigt, at studerende kan gå på nettet og hente deres papirer uanset hvilken studeretning, de måtte have.
Det gør det meget nemmere for de studerende at overskue, hvad de skal kende til i stedet for at rende på gamle støvede biblioteker.
Det er jo blandt andet meningen, at underviserne skal lægge powerpoints og overheads ud, så de studerende kan hente dem ned efterfølgende.
- Hvad kan de studerende helt konret bruge undervisernes plancher til?
- De kan blandt bruge dem til at repetere til eksamen.
Samtidig kan man bare gå ind på det pågældende universitets hjemmeside og downloade foredraget, hvis man har lyst til at følge forelæsninger på andre universiteter.
Udvekslingen af noter skal også gerne gælde de studerende, så de kan lære af hinandens tanker og erfaringer.
- Du skriver i din pressemeddelelse, at landets universiteter skal have en fælles hjemmeside. Hvad vil det gavne?
- De studerende ved ofte ikke, at der på andre uddannelsesinstitutioner ofte er mere relevante uddannelser end dem, de til dagligt går og stirrer sig blinde på.
Derfor skal studerende have mulighed for at gå på tværs af universiteterne eller finde frem til en relevant uddannelse ved hjælp af at skrive nogle få stikord på en hjemmeside.
- Hvordan har du tænkt dig, at dine forslag skal finansieres?
- Der bliver allerede brugt mange millioner på uddannelser. Og forslagene kan i langt de fleste tilfælde finansieres inden for de allerede udstukne rammer.
Det handler blot om, at tænke anderledes. Så i stedet for nødvendigvis at tænke i budgetter, så skal vi tænke i målsætninger.
Der er også mulighed for at hente penge i globaliseringsaftalen. Og det vil der også være over de næste finanslove, da vi det er relativt beskedne beløb vi taler om. For forslagene handler ikke om at bruge penge, men om at arbejde på en bestemt måde.