Microsoft: Anti-OOXML kampagne skyld i nederlag

En international anti-OOXML lobbyisme er skyld i, at formatet blev stemt ned, siger Microsoft.

Microsoft tager OOXML-nederlaget fra ISO med oprejst pande og nedadvendte mundvige.

Selvom selskabet nu forbereder sig på hårdt arbejde med at få rettet de mange kommentarer, som mange landes standardiserings-organisationer har tilføjet til deres afstemningsresultat, så er der også en vis bitterhed blandet med kampgejsten.

Det skyldes ifølge talsmand Jasper Bojsen fra Microsoft, at selskabet føler sig anderledes behandlet end det eksempelvis var tilfældet, da OpenDocument Format (ODF) sidste år blev ISO-certificeret som en åben dokument standard.

Forskelsbehandlingen ligger ifølge Jasper Bojsen blandt andet i, at flere lande har taget fra kommentarpuljer som groklaw.net og nooxml.org , hvor der ligger mere end 1.300 kritiske kommentarer til OOXML-formatet.

"Det er jo unormalt, at standardiseringsarbejdet tager udgangspunkt i en international pulje, som de lokale standardiserings-organer bruger efter forgodtbefindende. Den fremgangsmåde afspejler jo hele format-krigen, hvor vi har været udsat for en hård anti-OOXML kampagne, som går imod Microsoft," siger Jasper Bojsen.

Han påpeger, at Microsoft med sin størrelse og omdømme har været forberedt på al polemikken omkring afstemningen, der resulterede i, at 26 procent stemte imod og kun 53 procent for ISO-certificeringen af OOXML som et åbent format.

En sejr til Microsoft og OOXML havde krævet, at mindst to tredjedele havde stemt for OPXML.

40 højtprioriterede kommentarer i Danmark

Næste skridt for Microsoft er at gennemgå de mange kommentarer og rette de værste fejl for at få OOXML-formatet certificeret i Geneve i slutningen af februar 2008.

Alene i Danmark er der 40 højtprioriterede kommentarer, som Microsoft har sat sig for at rette. Af disse 40 kommentarer går en del på samspillet med ODF.

Men der er stor forskel på kommentarerne fra de forskellige lande.

"Vi har endnu ikke et overblik over alle kommentarerne, men det skal vi nok få hurtigst muligt. De fleste negative kommentarer kommer dog fra de store internationale puljer. Det giver dog ikke de store ændringer over den proces, som vi hele tiden har vist, skal til at finde sted inden februar 2008," afslutter Jasper Bojsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere