Key2Know er uforstående over for kritik

Staten har sat et nyt LMS system i udbud. ProOffice har kritiseret Key2Know’s rolle i det kørende udbud. Key2Know svarer nu igen.

Administrerende direktør Oliver Peters fra Key2Know - Competence & Learning - afviser blankt en kritik fra konkurrenten Prooffice om, at Key2Know i en uvildig ekspertrapport skulle anbefale staten at bruge et LMS-system fra Saba, hvis systemer Key2Know selv forhandler.

"Vi har lavet en analyse af potentialet for e-learning i staten, i den forbindelse blev vi bedt om at undersøge omkostninger og gevinster ved anvendelse af et LMS-system. Vi har i den forbindelse indhentet oplysninger på flere systemer og konkluderet, at der vil være flere systemer, der kan løse opgaven. På dette grundlag har staten valgt at sende et sådant system i udbud og i den forbindelse er det vores opfattelse, at der køres en fair udbudsproces uden dog at kende detaljerne i processen," siger Oliver Peters.

Bød ikke på opgave

Oliver Peters, adm. Direktør i Key2Know Competence & Learning er uforstående overfor kritikken, eftersom Key2Know slet ikke har budt på opgaven om LMS-systemet. Han mener derfor, at kritikken er helt forfejlet.

"Det var klart at i henhold til den udbudte opgave ville det være en umulig opgave for Key2Know at løse. Vi har ikke kapacitet eller kompetencer til den store opgave," siger han.

Ifølge Oliver Peters har Key2Know ikke nedskrevne retningslinier i forhold til interessekonflikter mellem rollen som både leverandør og rådgivende konsulenthus. Men vi er altid opmærksom på interessekonflikter og vil altid afstemme med vores kunder, hvilke interesse konflikter, der kan være tale om, således at vi undgår at komme i en interessekonflikt.

Men han pointerer, at han ikke ser en konflikt i det omtalte eksempel – og slet ikke så længe Key2Know ikke byder på LMS-opgaven. Han peger samtidig på, at alle har mulighed for at levere indhold til statens nye e-læringssystem - uanset om det bliver Saba eller ej, hvis man vælger nogle åbne standarder som blandt andet SCORM.

Per Mølgaard Thorsen fra Prooffice fastholder sin kritik.

"I Key2Know’s rapport står der, at Key2Know anbefaler staten at implementere e-læring og LMS ud fra Økonomistyrelsens eksisterende løsning, altså Saba-versionen. Men i øvrigt vil jeg godt pointere, at det ikke har været et mål at revse Key2Know i denne sag, eller starte en konkurrence i mudderkastning, men derimod har den overordnede hensigt været, at stille spørgsmålstegn ved den måde Finansministeriets har håndteret denne, for hele den offentlige sektor, så vigtige opgave, for derigennem at skabe større åbenhed og debat omkring processen."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere