Microsoft sagsøger 52 selskaber fra hele verden for at sælge ulovlig pirat-software på nettet.
De 52 selskaber hører hjemme i sammenlagt 22 lande, der blandt andre tæller Storbritannien, Tyskland, Holland, Frankrig, Italien og Indien. Danmark er ikke med på listen.
Ifølge selskabet har 15 af de 52 sagsanlæg tentakler bagud til en af de hidtil største kommercielle pirat-foretagender, der blev afsløret af kinesisk politi i samarbejde med amerikanske FBI og Microsoft tidligere på året.
Under efterforskningen kom det nemlig frem, at meget af den pågældende software, der blev kopieret på en kinesisk fabrik, blev afsat via almindelige netbutikker.
Microsoft tøver ikke med at bedyre, at den ulovlige software kan indeholde alverdens farlige koder og malware, der kan udnyttes til spionage, overvågning og af hackere.
Berøves for 200 milliarder
Ifølge Microsoft berøves software-industrien årligt for en omsætning i omegnen af 200 milliarder kroner som følge af ulovlig kopiering.
De værste piratlande er Kina og Rusland.
Analysehuset IDC mener samtidig, at en reduktion af den ulovlige software med 10 procent ville kunne generere 2,4 millioner nye job i den globale software-industri og skabe betydelige skatteindtægter og vækst i landenes økonomier, hedder det.
Der er dog delte meninger om problemets omfang, som antipiratorganisationer tidligere er blevet beskyldt for at overdrive.
Som en direkte følge af sagen har Microsoft indledt et samarbejde med amerikanske eBay om at uddanne brugerne til at lure ulovligt kopieret software, der sættes til salg på auktionssitet.
Det sker med en særlig 'Microsoft Buying Guide', hvori Microsoft fortæller om fremgangsmåder, når man skal købe software på nettet.