Artikel top billede

Teleklagenævnet bombarderet med klager

Knapt 50 klager fik Teleklagenævnet til at ligge vandret sidste år. Sagerne er ekstremt komplicerede, lyder nævnets forklaring på arbejdsbyrderne.

2007 var et hårdt for det 10 år gamle Teleklagenævn, der oplevede en usædvanlig travlhed fra forsmåede teleselskaber.

Nævnets syv medlemmer og fem ansatte i sekretariatet, der har til huse os Videnskabsministeriet i Bredgade, har efter eget udsagn ligget vandret, efter at have behandlet 49 sager og 15 høringsforslag fra primært IT- og Telestyrelsen.

"Mange af sagerne er meget komplekse. De vedrører et nyt vanskeligt lovområde, der er derfor ingen hjælp for nævnet at hente i tidligere lignende afgørelser.

Hovedparten af klagerne indeholder mange del-spørgsmål, så der kan langt fra sættes lighedstegn mellem antallet af sager og arbejdsbyrden," forklarer sekretariatsleder Helle Röd fra Teleklagenævnet.

Hun oplyser, at hovedårsagen til den usædvanlige travlhed var, at IT- og Telestyrelsen i 2006 analyserede konkurrence-situationen på 18 forskellige markeder, som eksempelvis mobil- og fastnet-området.

"Disse markedsanalyseer gav hurtigt udslag i, at de fem største tele-selskaber herhjemme klagede dels over afgørelser rettet mod selskabet selv dels over afgørelser rettet mod deres konkurrenter”: siger Helle Röd til Computerworld.

Én afgørelse

Nævnet så verdens lys i 1997, da daværende forskningsminister Jytte Hilden (S) nedsatte Teleklagenævnet til at afgøre stridigheder mellem teleselskaber i blandt andet spørgsmål om samtrafikaftaler.

Nævnet har mødtes fem gange i 2007, og har i ét enkelt tilfælde givet en klager fuldt medhold i klagen.

I de resterende sager har klagerne enten ikke fået medhold, fordi nævnet har stadfæstet IT- og Telestyrelsens afgørelse, eller nævnet har hjemvist sagerne til IT- og Telestyrelsen, hvor sagerne så må gå om.

Nævnets sager spænder lige fra klager over IT- og Telestyrelsens udtalelser, fastsættelse af pris samt krav og fastsættelse af konkurrenters adgang til mobilnetværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere