Dystre tider for Motorola og Sony Ericsson

Det er hårde tider for de store mobilproducenter. Både Motorola og Sony Ericsson er i problemer med stærkt faldende salg.

Krisen strammer til for amerikanske Motorola, der med stigende desperation må se til, at pengene fortsat styrtbløder ud af selskabet.

I selskabets andet regnskabs-kvartal tabte Motorola således godt 930 millioner kroner – eller godt 10 millioner kroner om dagen.

Resultatet er værre, end analytikerne havde forventet. Også Motorolas omsætning er faldet, ligesom antallet af solgte mobiltelefoner er faldet med 40 procent til 27,4 millioner enheder i kvartallet.

Motorola har længe været plaget af en stejl nedtur og meddelte fornylig, at selskabet splittes op, så den kriseramte mobildivision fremover bliver et selvstændigt selskab.

Motorola har desuden fået ny topchef og ny bestyrelsesformand i forsøget på at få skuden på ret kurs igen.

Sony Ericsson ned med 48 procent

Meget lystigere ser det ikke ud hos svensk-japanske Sony-Ericsson, hvor netto-indtjeningen i selskabets første regnskabs-kvartal er faldet med hele 48 procent før skat.

Det skyldes ifølge selskabet især, at salget af de lukrative avancerede mobiltelefoner er faldet.

Samtidig påpeger selskabet, at det har foretaget tunge investeringer i dets indtog på en række spirende vækstmarkeder, hvilket har påvirket indtjeningen i negativ retning.

Sony Ericsson taber dog fortsat markedsandele. Ifølge Financial Times er selskabets andel af det globale mobil-marked faldet med et procent-point til otte procent i årets første tre måneder.

Sony Ericsson omsatte i kvartallet for 20,5 milliarder kroner. Nettoindtjeningen blev knap halvanden milliard kroner – 48 procent under resultatet for det tilsvarende kvartal et år tidligere.

Det betyder, at sydkoreanske LG nu har overhalet selskabet på pladsen som verdens fjerdestørste mobilproducent.

Udviklingen følger meget godt verdens ubetinget største mobilproducent, Nokias, prognoser for det kommende år.

Nokia mener nemlig, at det globale mobilmarked står til at skrumpe i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere