Artikel top billede

Kigger konsol-kongerne nervøst på Apple?

Mobiltelefonen med iPhone i spidsen er blevet en reel trussel mod de traditionelle spilkonsoller. Fremtiden på spilmarkedet handler i høj grad om forretningsmodellen.

Konsol-kongerne fra Nintendo, Sony og Microsoft har for nylig luftet de seneste forbedringer til deres konsoller på Tokyo Game Show, men flere udmeldinger fra spilindustrien må have naget dem på showet.

For mens finanskrisen uddeler drøje hug til spilindustrien, er de tre konsolselskaber nervøse for, at it-selskabet Apple begynder at vinde markante markedsandele med selskabets iPhone, iPod Touch og den hastigt voksende App Store.

Det skriver The New York Times.

Konkurrerer mod gratis spil

De tre selskaber skulle efter sigende holde et meget strengt øje med, om kunderne fravælger de dyre Xbox, Wii og PlayStation 3 i forhold til Apples håndholdte spillemaskiner med indbygget telefon, musikafspiller og andre funktioner.

Også prisen på spil trækker furer i panden på de tre store konsolvirksomheder. Hvordan skal de konkurrere med Apples App Store, hvor spil ikke koster de normale 150 kroner, men derimod kan erhverves for en femmer eller oven i købet gratis?

"Det næste store gennembrud inden for spilindustrien bliver ikke på hardware-siden. Det bliver, hvordan man kan skabe en succesrig forretningsmodel," forklarer direktør Yoichi Wada fra den japanske spilvirksomhed Square Enix på Tokyo Games Show.

Han møder opbakning fra sin direktørkollega, Haruhiro Tsujimoto, der peger på mobilen som en af de mest populære spilkonsoller.

"Inden for det seneste år har gaming-scenen ændret sig. Mobiltelefoner er blevet en respektabel gaming-platform," siger Haruhiro Tsujimoto til The New York Post.

Mobilen er fremtidens platform

Apple glimrer ved sit fravær på spilmessen i Tokyo, men virksomheden har selv udråbt den seneste version af sin iPod Touch som en værdig modstander til Nintendo DS og Playstation Portable (PSP).

"Mobiltelefonen har det største potentiale som gaming-platform, fordi alle har jo en mobiltelefon," siger direktør Kazumi Kitaue fra Konami Digital Entertainment.

Han understreger, at en børnefamilie måske kun køber en Wii, mens hvert barn vil bruge deres mobiltelefoner til at spille spil på. Alene i Danmark bliver der solgt et sted mellem 2.000 og 3.000 Java-spil til mobiltelefoner - om dagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere