Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

EU: Dansk teleregulering går for vidt

IT- og Telestyrelsen går for vidt i reguleringen af de priser, som teleselskaber må tage for at terminere et opkald til eksempelvis en telefon-afstemning, lyder det fra EU.

"Det er en ommer."

Nogenlunde sådan kan man oversætte det diplomatiske budskab, som EU nu sender i retning af Danmark og IT- og Telestyrelsen.

Den danske IT- og Telestyrelse vil gerne regulere de priser, som teleoperatørerne tager for at stå for at terminere opkald til såkaldte overtakseringstjenester, for eksempel en telefon-afstemning i et tv-program eller andre former for indholdstjenester.

Det synes EU imidlertid er en rigtig dårligt idé, fremgår det af et brev, som netop er sendt til Danmark fra Bruxelles.

"En overdreven regulering indebærer unødvendige omkostninger for de regulerede selskaber og kan også hæmme deres konkurrenceevne," skriver telekommissær Viviane Reding.

"På dette stadium er jeg ikke overbevist om, at situationen i Danmark er så anderledes i forhold til resten af Europa, at det gør det berettiget at regulere terminering af opkald til overtakseringstjenester. Det er grunden til, at Kommissionen nu anmoder IT- og Telestyrelsen om at genoverveje sit tiltag og bringe det i overensstemmelse med den bedste praksis i Europa," lyder det endvidere.

Brug for regulering?

Også konkurrencekommissær Neelie Kroes sender en meddelelse til IT- og Telestyrelsen.

"Selskaber, der yder overtakseringstjenester, er klar over deres termineringsomkostninger og kan skifte til den operatør, som tilbyder de bedste priser. Derfor er det et spørgsmål, om der overhovedet er behov for at regulere disse tjenester," udtaler hun.

I meddelelsen fra EU fremgår det desuden, at IT- og Telestyrelsens udkast til regulering kun indeholdt nærmere oplysninger om priskontrol, men ikke en egentlig analyse af de "konkurrencevilkår, der gælder for leverandører af overtakseringstjenester."

"En sådan analyse bør normalt indgå i markedsdefinitionen og/eller vurderingen af, om det er berettiget at indføre en forudgående regulering af visse tjenester," lyder det fra Viviane Reding og Neelie Kroes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere