En dansk ingeniør og tidligere ansat i Herlev-firmaet Case Technology spiller en af hovedrollerne i en principiel retssag om IT-medarbejderes ret til at skifte job til en konkurrent. Ingeniøren kom med over i Intel, da chipgiganten i 1997 købte Case. Det danske firma arbejdede med udvikling af Ethernet ? en netværksteknologi, der kan transmittere data ti gange hurtigere end sædvanlige forbindelser.
Imidlertid har ingeniøren nu skiftet job og er blevet ansat hos Intels amerikanske konkurrent inden for bredbåndsforbindelser, Broadcom, sammen med fire andre tidligere Intel-medarbejdere. Dermed har han overtrådt den konkurrenceklausul, som han var underlagt, mener Intel. Det skriver Berlingske Tidende.
Vil statuere eksempel
Selskabets advokater i USA hævder, at de fire medarbejdere blev lokket med en aktiepakke på 75 millioner kroner, men det er usikkert, om den danske ingeniør er omfattet af den. Men Intel kører hårdt frem for at statuere et eksempel over for folk, der bryder klausuler ? både i Danmark og i Californien.
Mens domstolene traditionelt har afvist klausulerne ved de californiske domstole, er sagen anderledes i Danmark. Derfor håber Intel på et gennembrud på det danske arbejdsmarked, hvis sagen mod Herlev-ingeniøren bliver vundet.
Intel Danmark mener, at ingeniøren indsamlede fortrolige oplysninger hos Intel efter, at han havde indgået aftale om jobskifte med Broadcom. Samtidig går Intels anke på, at han arbejder med det samme område hos Broadcom. Derfor kan ingeniøren ikke undgå at bruge viden fra Intel, lyder argumentet.