BG Bank vil i tredje kvartal år 2001 have lukket og slukket for sine IT-systemer og i stedet køre på Danske Banks systemer. Sådan er planerne i den nye storkoncern Danske Bank, som er resultatet af fusionen mellem Danske Bank og RealDanmark, som blev annonceret i dag, mandag.
Det bliver også Danske Bank, der leverer topcheferne til den fælles IT-afdeling, som får i alt 1.450 medarbejdere. Som topchef er valgt en mand fra forretningssiden, nemlig direktør Jørgen Klejnstrup, mens Hans Erik Mørk, der var direktør for Danske Data, bliver souschef.
På realkreditfronten bliver det imidlertid systemerne fra RealDanmarks IT-afdeling, der bliver fælles, oplyser direktør Jørn Chjeffer Rasmussen, der har stået i spidsen for denne afdeling. Desuden skal afdelingens giro-system på betalingssiden integreres i Danske Banks IT-systemer.
Naturlig afgang
I forbindelse med fusionen er der bebudet fyringer af 2.500 medarbejdere, men ifølge Jørn Chjeffer Rasmussen rammes IT-området ikke.
-Vi har mulighed for at tilbyde langsigtet beskæftigelse til stort set alle IT-folk. Den reduktion, der er nødvendig, vil ske via naturlig afgang i løbet af det kommende år, siger Chjeffer Rasmussen.
I øjeblikket er der omkring 1.000 ansatte i Danske Banks IT-afdeling og 450 i RealDanmarks IT-afdeling. Behovet i den nye storkoncern ligger ifølge Chjeffer Rasmussen på omkring 1.250, men der vil komme nye aktiviteter til i løbet af året.
Om stemningen i RealDanmarks IT-afdeling siger han:
- Alle IT-folk kan godt se, at ved at komme med i en så stor konstellation vil man få de faglige udfordringer, der gør det sjovt at arbejde med IT. Og vi kommer til at arbejde videre med de tanker, vi havde. Men selvfølgelig gør det også ondt, for vi har jo alle vores ?børn?, IT-systemer, som vi har været med til at etablere.
Det koster at spare
I øvrigt afsætter den nye Danske Bank-koncern 2,5 milliarder kroner før skat til omkostninger ved fusionen, herunder integrationen af IT-systemer og kompensation ved fratrædelser.