Telmore sat til salg
Mobilselskabet Telmore er blevet sat til salg, og Telmores ejere præsenterer i øjeblikket
forretningen for potentielle købere. Ingen har endnu bidt på krogen. Ifølge Telmores
direktør Frank Rasmussen ligger der ikke økonomiske problemer bag beslutningen om at
sælge. Han fortæller, at Telmore arbejder efter en langsigtet strategi, der betyder, at
selskabet skal tilbyde de nye teknologier. Den opgave kan Telmore vanskeligt løfte alene,
og derfor er der behov for enten partnerskaber eller for at blive en del af et andet selskab,
siger han. (Børsen)
Kommunal tele halv milliard værd
Københavns Kommunes forsyningsselskab, Københavns Energi, kan tjene en halv
milliard kroner på at sælge sine teleaktivieter fra. Frasalget kan blive aktuelt, dels fordi KE i
forvejen er ved at udskille aktiviteterne i et selvstændigt aktieselskab, dels fordi
regerings-skiftet åbner for, at KE selv kan beholde pengene fra et eventuelt
frasalg. (Børsen)
SMS på fremmarch
Danskerne har tilsyneladende taget SMS til sig. Ifølge en undersøgelse lavet af Vilstrup Interactive er danskernes brug af SMS til at læse nyheder over mobiltelefonen, hente mails eller hente ringetoner og logoer steget kraftigt indenfor det seneste halve år. Skal man tro teleanalytiker John Strand fra Strand Consult, så burde gennembruddet dog være kommet for flere år siden. Forsinkelsen kan betyde, at UMTS, der er næste generation af mobiltelefoni, bliver udskudt eller får en meget langsom opstart i Danmark. (Berlingske Tidende)
Teleselskaber efterlyser liberalt telemarked
Krisen i telebranchen får nu teleselskaberne til i samlet flok at kræve, at priserne på markedet gives fri, så de kan tjene flere penge. Ifølge direktør Tom Togsverd fra ITEK er priserne efterhånden presset så meget i bund til gavn for forbrugerne, at det er mere end vanskeligt for alle andre end TDC at overleve. Baggrunden for krisen hos store selskaber som Orange og Telia er paradoksalt nok, at Telestyrelsen i forsøget på at stække TDC i dag reelt har skabt et marked, hvor TDC sidder med alle trumfkortene. Forbrugerrådet mener ikke, at telemarkedet er klar til de store forandringer. (Berlingske Tidende)
SAP fyrer syv procent i USA
Tyske SAP, der er Europas største softwarekoncern, skiller sig af med cirka 300 medarbejdere i USA. Det svarer til syv procent af selskabets amerikanske ansatte. Fyringerne kommer kort efter, at SAP ellers forsikrede omverdenen om betydelige stigning i omsætningen efter terrorangrebet 11. september 2001. (Jyllands-Posten)
KMD: Borgmestre mangler styringssoftware
93 procent af landets kommuner mener ikke, at de får dækket deres behov for ledelsesinformation. Det viser en undersøgelse fortaget af KMD (Kommunedata). Kommunerne har i modsætning til de fleste store virksomheder ikke investeret i systemer, der bidrager til styring af organisationen. (Jyllands-Posten)